Električni skiro, kolo ali električni avtomobil? Takšna prevozna sredstva niso samo moderna in okolju prijazna, ampak poskrbijo tudi za prihranke. Pri nas najdete vse!


Čeprav je okolju najbolj prijazna hoja, pa bi, če bi želeli postoriti vse, kar si želimo, preprosto porabili preveč časa. Tehnologija zadnjih let nam zato ponuja zelena prevozna sredstva, ki v mobilnost, kot smo jo poznali doslej, vnašajo pravo revolucijo. Na cestah so tako vse bolj vidni električni avtomobili, v ponudbah marsikje najdemo že električna kolesa, zadnji hit pa so estetsko dovršeni električni skiroji, ki so izvrstna izbira za opravke v središču mesta ali v bližji okolici.


Električni avtomobil


Električna vozila ob podrobnih izračunih v naše življenje prinesejo precej prihrankov, ob tem pa dobrodejno vplivajo tudi na okolje, pa vendar marsikoga pred nakupom zbode, kje in kako svoje novo električno prevozno sredstvo polniti. Brez strahu, v našem koncu Slovenije vas polnjenje ne rabi skrbeti, saj se naše podjetje že nekaj časa pospešeno ukvarja z nameščanjem javnih polnilnih postaj.


Trenutno upravljamo deset polnilnih postaj na sedmih lokacijah, ki se v glavnem nahajajo zraven naših prodajnih mest: Maribor (Veselova in Vodovodna ulica – počasna in hitra polnilna postaja, kjer lahko napolnite avto že v 45 minutah), Slovenska Bistrica, Ptuj, Gornja Radgona, Lendava in Murska Sobota.


Izpostaviti velja zanimiv pristop k plačevanju – kupec lahko polnjenje plača kar preko aplikacije EasyPark, kar pomeni, da za uporabo polnilnih postaj ni potrebnih nobenih predhodnih in zamudnih sklepanj pogodb in RFID kartic.

Če niste pristaš postopanja po mestu in bi radi svoje električno vozilo napolnili v zavetju svojega doma, pa je pri nas mogoče tudi to – če domačo polnilno postajo združite z lastno sončno elektrarno Sončni plus, bo prihranek dvojen, polnjenje električnega vozila pa bo skoraj brez stroškov! Naj vam namignemo, da lahko pri nas ob vseh polnilnih postajah najdete tudi inovativen, sodoben električni avtomobil, o katerem lahko več preberete tukaj.


Električni skiro


Kaj pravite na en res dober električni skiro? E-skiroji so postali zelo razširjeno mobilno prevozno sredstvo, saj nam omogočajo hitro in okolju prijazno obliko gibanja. Posebej pogosti spremljevalci so v mestih, saj nam omogočajo, da se izognemo prometnim konicam, na cilj pridemo sveži, hkrati pa lahko premagamo tudi daljše razdalje.


Seveda je pri tem potrebno upoštevati, da se z e-skiroji v cestnem prometu lahko vozite po pločnikih, po kolesarskih poteh in na območjih za pešce, območjih, kjer je dovoljena hitrost vožnje do 10 km/h.


Nikakor pa ne pozabite na varnost pri vožnji – o tem smo že pisali v enem izmed preteklih prispevkov. Prvo in glavno pravilo je – nosite zaščitno opremo!


Zaščitna čelada za električni skiro je v vsakem primeru priporočljiva, ne glede na to, kje in kdaj se vozite. Ne splača se tvegati z nakupom nizko kakovostne čelade, ki ne ustreza varnostnim zahtevam. Dobro prebrskajte ponudbo in ne delajte kompromisov. Bodite pozorni na to, da vam čelada dobro sede na glavo, zato na tej točki predlagamo, da čelade ne kupujete preko spleta.


Navodila za uporabo električnega skiroja niso sama sebi namen. Vzemite si čas in natančno preberite navodila za uporabo. Postali boste bolj samozavestni in mirni v vožnji, saj boste prevozno sredstvo dobro spoznali.


Čas je, da se spoznate z vašim električnim skirojem. Natančno si ga oglejte, preverite ali veste kaj pomenijo posamezni deli na skiroju. Veste kje so zavore? Kaj pa električni motor? Preglejte vse vijake in matice ali so dobro pritrjeni.

Prihodnost e-mobilnosti je res svetla in pestra, če pa jo, tako kot to počnemo pri Energiji plus, kombiniramo še s sodobnimi trajnostnimi, okolju prijaznimi energetskimi rešitvami, pa bomo v plusu vsi – vi, vaša denarnica in okolje.


Članek je bil prvotno objavljen na spletni strani maribor24.si. Za potrebe objave na spletni strani energijaplus.si je bil delno modificiran.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?