Odločili ste se (ali pa se še vedno odločate) za nakup električnega skiroja. Ne glede na to, ali gre za vas ali nekoga, ki vam je blizu, je normalno, da se sprašujete, kako varno uporabljati električni skiro.

Skrb za varnost na električnem skiroju je enostavna, vendar tako kot druge oblike mobilnosti, tudi električni skiroji prinašajo določena tveganja. Sledite našim nasvetom in ta tveganja maksimalno minimizirajte.

Varnost kupcev naših električnih skirojev je naša prioriteta in naj bo tudi vaša.

Nosite zaščitno opremo

Zaščitna čelada za električni skiro je v vsakem primeru priporočljiva, ne glede na to, kje in kdaj se vozite. Ne potrebujete nas, da vam povemo, kako pomembno je zaščititi glavo. Vendar nekateri ta korak še vedno preskočijo, saj menijo, da ni potrebe po čeladi - tako ali tako samo skočijo v trgovino. Nesreča pa se žal zgodi takrat, ko jo najmanj pričakujemo.

Ne splača se tvegati z nakupom nizko kakovostne čelade, ki ne ustreza varnostnim zahtevam. Dobro prebrskajte ponudbo in ne delajte kompromisov. Bodite pozorni na to, da vam čelada dobro sede na glavo, zato na tej točki predlagamo, da čelade ne kupujete preko spleta. Premislite tudi o tem, kakšne posebne lastnosti bo imela vaša čelada – boljša zračnost, nižja teža, integrirane svetilke in podobno.

Zaščitna čelada ne koristi kaj dosti, če je ne znamo dobro namestiti. Sledite naslednjim hitrim napotkom:

  • Čelado namestite na glavo in nastavite tesnost z uporabo gumba na zadnjem delu čelade (čelada naj ne stoji poševno na glavi, ampak naj bo vodoravno z vašimi rameni),
  • pripnite paščke pod brado, tesnost le teh pa nastavite tako, da vam bo udobno,
  • široko odprite usta in preverite ali čelada pritiska na vašo glavo
  • če čelada ne pritiska na glavo, ponovite drugi korak.

Zavedajte se, da vas lahko ujame slabo vreme ali tema, zato imejte s seboj vedno odsevna sredstva ali svetilna telesa. Pazite, da vam v svetilnih telesih ne zmanjka baterije. Priporočamo, da uporabljate svetilke, ki se polnijo preko USB vtičnika.

Najprej preberite navodila za uporabo

Obstaja še kaj boljšega kot odpiranje škatle z vašim novim električnim skirojem?

Popolnoma normalno je, da želite najprej narediti testno vožnjo, vendar morate pred tem opraviti še en korak.

Vzemite si čas in preberite navodila za uporabo. Z branjem navodil boste bolj samozavestni in mirni v vožnji.Vedeli boste kaj vas čaka in kako upravljati vaš novi električni skiro. Tako bo manjša verjetnost, da se zgodi kaj nepredvidljivega, kar bi lahko škodilo vam in vašemu novemu električnemu skiroju.

Spoznajte vaš nov električni skiro

Skoraj ste že pripravljeni, da greste na prvo vožnjo z vašim novim električnim skirojem. Še preden se dejansko zapeljete novim dogodivščinam naproti, ga morate najprej še spoznati.

Natančno si ga oglejte, preverite ali veste kaj pomenijo posamezni deli na skiroju. Preverite, kje so zavore in električni motor ter preverite, če so vijaki in matice dobro pritrjene.

Tako boste bolje razumeli delovanje vašega električnega skiroja. Četudi to ni vaš prvi električni skiro, preverite vse zgoraj našteto saj nimajo vsi skiroji enakih komponent in funkcij.

Vzdrževanje električnega skiroja

Navadite se, da redno opravljate hitre preglede vašega električne skiroja. Na ta način se prepričate, da vse deluje tako kot mora in vas nič ne more presenetiti ko uživate v vožnji. Vzemite si nekaj minut in preglejte stanje skiroja.

Pomembno je tudi, da vaš električni skiro ostane čist, saj lahko le tako preprečujete nalaganje umazanije, ki lahko privede do nesreče. Še posebej bodite pozorni na kolesa, saj so vaš edini stik s podlago.

Ne zanašajte se na druge, ko pride do varnosti

Električni skiroji ponujajo užitek, zabavo in praktičnost. V veliki meri lahko za lastno varnost poskrbite sami.

Vozite umirjeno, predvidevajte promet in vzpostavite očesni stik z drugimi udeleženci prometa. Z upoštevanjem teh nasvetov, boste še bolj obogatili vašo izkušnjo vožnje z električnim skirojem.

Preverite še naših 6 nasvetov za pravilno vzdrževanje električnih skirojev in obiščite našo spletno stran, kjer si lahko zagotovite električni skiro po zelo ugodni ceni.

Fotografija v seznamu člankov: Mika Baumeister na Unsplash

Naslovna fotografija v članku: Marat Mazitov na Unsplash

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?