Pet razlogov za nakup električnega kolesa

Je električno kolo muha enodnevnica ali korak k trajnostnemu razvoju prometa? Preberite si 5 argumentov, zakaj imeti e-kolo in se podati na pot k trajnostni mobilnosti in zdravemu načinu življenja.

Okolju prijazno
Fosilna goriva močno obremenjujejo naše okolje, zato ves čas vneto iščemo alternative, ki bi lahko enako učinkovito poganjale naša vozila. V prvi vrsti je tu elektrika. Ta se je že uspešno vpeljala v avtomobilsko industrijo, kjer morajo tudi največji ljubitelji bencinskih hlapov priznati, da ima tak pogon svojevrstno draž. Naslednji na vrsti so seveda motorji, skiroji in seveda kolesa. Ta ohranjajo čist zrak v mestu, medtem ko brzijo po ulicah.

Zdravo
Kolesarjenje je zdrava dejavnost. Če ste pomislili, da se lahko človek zaradi elektrike na kolesu poleni in se pravzaprav sploh ne rekreira, se motite. Električno kolo namreč ni moped, pač pa v osnovi še zmeraj kolo, ki ga je treba poganjati. Električni del pomaga le kadar je to potrebno – tako boste verjetno kolesarili še več, saj boste kar naenkrat zmogli klance, v katere si prej niste niti upali.

Praktično
Vas gneča na cestah spravlja ob pamet? V mestu lahko švignete mimo stoječih kolon in svoje opravke uredite kot bi mignil. Težave s parkiranjem? Nikoli več.  Z električnim kolesom se lahko pripeljete do vrat in ga kot vsako drugo pustite skoraj povsod.

Moderno
Ljudje se vse bolj zavedamo, kako pomembno je zdravo življenje z veliko gibanja v zdravem okolju. Zato se vse več posameznikov obrača k alternativnim virom energije in življenjskim slogom, ki bolj spoštujejo naravo in človeka. Električno kolo je prevozno sredstvo, ki pomaga uresničevati te cilje. Je trendovsko, hkrati pa nosi pomembno sporočilo, da nam je mar za svet, v katerem živimo.

Dosegljivo
Prav tako več ni nobena težava tako kolo kupiti. Običajno jih imajo na zalogi specializirane trgovine s kolesi, lahko jih naročite na spletu, v nekaterih primerih jih imajo celo ponudniki električne energije. Obstaja pa tudi možnost predelave vašega kolesa – če ste nanj preveč navezani, da bi ga kar zamenjali za modernejšo različico. Možnosti je mnogo. Izberite najboljšo zase in se zapeljite s svojim novim e-kolesom.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?