Izkoristite električno energijo, lažje premagujte kilometre in poskrbite za okolje.

Poženite pedala električnega kolesa!

Izberite e-kolo po vaših željah

Za vožnjo po mestu lahko izberete trekking električno kolo ali mestno električno kolo, za bolj razgibane terene pa vam ponujamo gorsko električno kolo. Bi raje obdržali svoje? Pri Energiji plus lahko vaše osebno kolo hitro spremenimo v električnega: pogon na prednje kolo ali srednji pogon.

Ponudba e-koles je za kupce Energije plus na voljo na do 12 obrokov.

Pet razlogov za nakup električnega kolesa pri Energiji plus.

Kako izberemo najprimernejše električno kolo?

MESTNA ELEKTRIČNA KOLESA >>
b twin mestni mint 1500 1000 03 19
KELLYS CLEA 30 2019 1800 1200
HEAD GRANGER 29 2018 BAFANG MIDDLE DRIVE 1500 1000
                                              Slike so simbolične.
 
PREDELAVA KOLES V ELEKTRIČNA
 
 
IZ NAŠEGA BLOGA
 
 

Kako izbrati pravo velikost okvirja električnega kolesa?

Telesna višina   Velikost okvirja
160 - 165 cm    
  Gorska kolesa 40 cm (16'')
  Mestna/treking kolesa 42-45 cm (16''-18'')
165 - 175 cm    
  Gorska kolesa 40-45 cm (16''-18'')
  Mestna/treking kolesa 45-50 cm (18''-20'')
175 - 180 cm    
  Gorska kolesa 45-50 cm (18''-20'')
  Mestna/treking kolesa 49-53 cm (20''-22'')
180 - 185 cm    
  Gorska kolesa 50-53 cm (20''-22'')
  Mestna/treking kolesa 53-56 cm (22''-24'')
185 cm in več    
  Gorska kolesa 53-56 cm (22''-24'')
  Mestna/treking kolesa 56-59 cm (24''-26'')


Iz kateregakoli razloga si ga boste privoščili, boste z električnim pogonom za kolesa z lahkoto vrteli pedala, lahko si boste privoščili izlete, ki jih sicer ne bi zmogli ali pa ste »preveč leni« za njih. Ne glede, koliko ste stari!

Vsak, ki zna voziti kolo, se enostavno in hitro privadi na pomoč električnega pogona. Uporaba je zabavna in enostavna in možna na naslednje načine:
 
Občasna uporaba električnega pogona:

Kolo z električnim pogonom uporabljamo enako kot običajno kolo. Če je hrib in ne zmoremo več ali pa se nam več ne ljubi, enostavno s 3 sekundnim pritiskom na tipko vklopimo električni pogon in nadaljujemo vožnjo z manjšim naporom ter poganjamo pedala le tako močno, kot želimo. Ostalo delo opravi električni pogon, ki ga lahko kadarkoli spet izklopimo in nadaljujemo “po starem”. Tak način vožnje ohrani energijo v bateriji dosti dlje. Doseg je odvisen od pogostosti uporabe električnega pogona, vaše moči oziroma potrebne pomoči motorja, od vrste in kapacitete akumulatorja…

Vožnja s pomočjo električnega pogona – senzor na gonilki:

Kolo z električnim pogonom uporabljamo popolnoma enako, kot “navadno” kolo. Motor začne poganjati kolo, ko zazna premikanje pedal in nam pomaga. Stopnja pomoči električnega pogona se izbira na velikem LCD displayu (stopnje pomoči od 1 – 5).  V praksi to pomeni, da je poganjanje dosti lažje, na najvišji stopnji pomoči 5 je poganjanje čisto lahko. Poraba energije iz akumulatorja je zmerna. Doseg od 50 – 100 km, odvisno od intenzivnosti poganjanja pedalov (akumulator 36 V – 10.4Ah, motor 250 W, hitrost ca 23 km/h).

Vožnja brez električnega pogona:

Električni pogon izklopimo, kolo uporabljamo kot “navadno kolo”, ki ni opremljeno z električnim pogonom. Ker teža akumulatorja ni nezanemarljiva, se boste v hrib celo nekoliko bolj zadihali, kot če bi akumulator pustili doma.

Uporaba električnega kolesa je preprosta

Predstavljamo tri različne načine uporabe oz. stopnje pomoči električnega pogona:

BREZ ELEKTRIČNEGA POGONA
Električni pogon izklopite in poženete pedala kot na navadnem kolesu.

OBČASNI VKLOP/IZKLOP
Električno kolo uporabljate kot navadno kolo, dokler vam pot ne postane pretežka ali pa se preprosto naveličate kolesarjenja. Takrat lahko s pritiskom na tipko vklopite pomoč – električni pogon in poganjate pedala le, kolikor zmorete ali želite.

Z ELEKTRIČNIM POGONOM
Motor začne poganjati vaše kolo, ko senzor na gonilki zazna premikanje pedal. Izbirate lahko med različnimi stopnjami pomoči električnega pogona.

Naročilo ponudbe za električno kolo

Osnovni podatki:

Napačen vnos
Napačen vnos
Napačen vnos
Napačen vnos
Napačen vnos

Naročilo ponudbe za električno kolo:

Napačna izbira
Napačena izbira

Zaključek / pošiljanje:

Invalid Input

 

Splošna privolitev

Varstvo osebnih podatkov je za družbo Energija plus d.o.o. zelo pomembno. Zato bomo osebne podatke, zbrane na tem obrazcu (ime, priimek, naslov, telefonska številka, elektronski naslov), uporabili zgolj za namene evidentiranja povpraševanja in posredovanja podatkov pogodbenemu partnerju, ki bo za vas pripravil ponudbo. Zbrane osebne podatke bomo hranili še tri mesece po evidentiranju povpraševanja. Z osebnimi podatki ravnamo skladno z veljavnimi predpisi in standardi ter izvajamo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zagotovitev visoke ravni varnosti osebnih podatkov in zagotavljanja pravic posameznikov.

Vse informacije v zvezi z varstvom osebnih podatkov so dosegljive na http://www.energijaplus.si. Za vsa vprašanja in za izvajanje svojih pravic se lahko posameznik obrne na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov (Energija plus d.o.o., Vetrinjska ulica 2, 2000 Maribor, telefon: 080 21 15, 02 22 00 115, faks: (02) 22 00 651, e-pošta: info@energijaplus.si).

S klikom na gumb "Pošlji" dovoljujem, da se za namen priprave ponudbe zgoraj navedeni podatki posredujejo izbranemu poslovnemu partnerju Promotion d.o.o., Limbuška cesta 2, 2341 Limbuš, ki me bo kontaktiral in pripravil ponudbo.