Kako zmanjšati zneske na  položnici za elektriko? Sončna elektrarna na ključ vam da energetsko neodvisnost ter vam prihrani čas in denar.

Če imate streho, ki je obrnjena proti jugu in se večino dneva kopa v soncu, potem bi morali razmisliti o sončni elektrarni. Predstavljajte si, kam bi lahko vložili denar, ki ga zdaj namenite električni energiji!

Sončna elektrarna je popolnoma čist, okolju neškodljiv sistem pridobivanja obnovljive energije. Iz nje s pomočjo fotovoltaike pridobimo električno energijo. Sistem deluje po principu Neto meritev. Kadar proizvajamo več energije, kot je potrebujemo za lastne potrebe, viške električne energije oddajamo v omrežje, kadar pa imamo lastne potrebe višje od proizvodnje, pa električno energijo jemljemo iz omrežja. Na tak način lahko po odplačilu investicije v 30. letih prihranite celo 29.139 €!

Zveni dobro, toda, ali je vsak objekt primeren za postavitev sončne elektrarne? Prvo oceno lahko naredite kar sami. Preverite, kakšne lastnosti ima streha, na katero bi radi namestili fotovoltaične komponente.

Najprimernejši pogoji za namestitev sončne elektrarne so:

- streha mora biti obrnjena v smeri J, JV ali JZ

- naklon strehe mora biti 20-40°

- neprekinjenega prostora mora biti 30-35 m²

Pred pripravo končne ponudbe bo naša strokovna ekipa opravila še ogled objekta ter vam svetovala o najprimernejših rešitvah. Prav tako bodo za vas opravili vse aktivnosti od pridobivanja dokumentacije do izvedbe. In ne pozabite: pomagali vam bodo pridobiti tudi nepovratna sredstva EKO sklada, da bo vaš prihranek še večji.

Povsem preprosto vam lahko naši strokovnjaki postavijo elektrarno na ključ, vi pa samo uživate vnjenih prednostih.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?