Porabimanj.info - portal za varčne

Električna energija, gretje, komunalne storitve, voda, telekomunikacije, avtomobil, zavarovanja … naj še naštevamo? Stroškov se vsak mesec nabere več, kot bi si želeli, zato je čudovito, če lahko prihranimo nekaj evrov tu in kakšnega tam. Porabimanj.info je poučna in uporabna stran, ki vam pomaga optimizirati porabo energije in privarčevati. Po njenih vsebina vas vodijo risani junaki Eneja, Jure, Ana in Miha Varčun. Da lahko preverite koliko boste prihranili z različnimi ukrepi , vam je na voljo spletna aplikacija Porabimanj.si.

Ogrevanje

Na podstrani Ogrevanje si lahko preberete članke z nasveti o toplotnih črpalkah, plinskih pečeh, različnih energentih, regulaciji temperature in oknih. Med drugim vam bodo pomagali izbrati primerno ogrevanje za vaše stanovanje in uživati v prijetno toplem domu.

Hlajenje

Tukaj si preberite, kako klimatske naprave vplivajo na okolje in vaše počutje. Spoznate lahko različne tipe klimatskih naprav, se podučite o njihovi moči in se tako lažje odločite, katera je za vaše stanovanje ali poslovni prostor najprimernejša.

Električne naprave

Na domiselno preprost način preverite zakaj je koristno poznati račun za elektriko. V tem delu boste izvedeli koristne informacije o razsvetljavi, kuhališčih in drugih porabnikih električne energije v vašem domi.

Mobilnost

Tudi z jeklenim konjičkom je treba znati. Kdaj zamenjati pnevmatike? Kako pripraviti avtomobil za zimsko obdobje in kako varčevati z gorivom. Obvezno branje za dobre gospodarje domačega voznega parka.

Slovar in novice

Družina Varčun vam sporoča novice in zanimivosti s področja energije. V slovarju pa vam na preprost način pojasnijo pomen strokovnih izrazov, kaj sta lumen in vat, s katerimi bo razumevanje tehničnih navodil za sijalke, toplotne črpalke, peči in podobne naprave mala malica.

Aplikacija Porabimanj

Ker vemo, da želite dobro gospodariti, smo vam pripravili aplikacijo, s katero lahko preprosto preverite prihranke pri energiji v svojem domu, v večini primerov pa tudi oceno investicij in vračilne dobe. Primerjava okvirnih izračunov za različne ukrepe vam omogoča, da ugotovite, katere opcije so cenovno ugodnejše. Aplikacija vam bo pomaga pametno izbirati in prihraniti.

Neodvisno spletno stran porabimanj.info in aplikacijo porabimanj.si uporabljajo različna podjetja, ki prispevajo svoje znanje in izkušnje. Eno od njih je tudi Energija Plus. Obiščite nas in porabite manj!

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?