V letu 2020 si želim biti samooskrben

Decembrski prazniki so čas, ko z upanjem zremo v prihajajoče leto in si postavljamo nove cilje. Želimo si miru, zdravja, sreče in uspehov, hkrati pa si obljubljamo, da bomo januarja spremenili kakšno navado in obrnili svoje življenje na bolje. Povsem uresničljiva je želja po samooskrbi z električno energijo. Če se v novem letu odločite za ta korak, se bo zgodilo mnogo več lepega, kot si predstavljate.

Zato kar pogumno pišite Božičku – ali pa še bolje – pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Samooskrba

Kaj pravzaprav pomeni biti samooskrben? Samooskrba z električno energijo je proizvajanje lastne električne energije iz obnovljivih virov energije, predvsem iz sončne energije.

Sončna elektrarna za samooskrbo je priključena na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo stavbe in z njo pokrivamo lastno porabo električne energije. Kadar proizvajamo več energije, kot je potrebujemo za lastne potrebe, viške električne energije oddajamo v omrežje. Kadar pa imamo lastne potrebe višje od proizvodnje, pa električno energijo jemljemo iz omrežja. Ker je proizvedena količina električne energije v poletnih mesecih višja kot pozimi, lahko viške električne energije, proizvedene poleti, porabite brezplačno pozimi in tako v okviru koledarskega leta potrebno količino energije dejansko pokrijete z lastno proizvodnjo.

Prihranki

S sončno elektrarno boste pridobili  lasten brezplačen vir energije, s katerim boste pokrili vse vaše domače potrebe v naslednjih 30 letih. V tem času boste ogromno prihranili, ta denar pa boste namesto za položnice lahko zapravili za kaj prijetnejšega. Govorimo o vsoti 29.139 EUR, če računamo prihranek za družino, ki zdaj v povprečju za svoje gospodinjstvo letno porabi 1615 EUR. Izračun si lahko ogledate na naši spletni strani. Pomislite, kaj vse bi lahko storili s tem denarjem!

Okolju prijazno

Pridobivanje električne energije s pomočjo sončne elektrarne je eden izmed najbolj čistih načinov, saj gre za uporabo obnovljivega vira. Tako pridobljena električna energija je resnično čista, saj pri njenem pridobivanju ne nastajajo okolju škodljivi stranski produkti, kot so dim iz termoelektrarne ali jedrski odpadki. Še elektrarna sama je prijazna do okolja, saj je po izteku življenjske dobe reciklaža odsluženih fotonapetostnih modulov za naše kupce brezplačna. Naši dobavitelji fotonapetostnih modulov namreč v poseben sklad vplačujejo prispevke za recikliranje z namenom, da se poskrbi za njihov celoten življenjski cikel.

Kako lahko uresničite svoje novoletne želje in obljube? Obiščite našo spletno stran in se naročite na sončno elektrarno na ključ. Namesto vas bomo poskrbeli za čisto vse: od dokumentacije do izvedbe, da boste čim hitreje lahko uživali v najboljši odločitvi svojega življenja.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?