Prihod hladnejšega vremena poveča tveganje za prehladna obolenja ter druge virusne bolezni in nas spomni, da moramo svojemu telesu nameniti več pozornosti in okrepiti imunski sistem.

Eden učinkovitejših načinov za okrepitev imunskega sistema je redna telesna aktivnost, ki naj vključuje tudi krepitev mišic. Ko telovadite, povečate pretok krvi, kar pripomore k boljšemu transportu belih krvnih celic in protiteles po telesu. Posledično je vaše telo bolj pripravljeno na boj proti virusom in bakterijam. V nadaljevanju preverite, kako lahko gibanje postane vaš najboljši zaveznik v boju proti raznim boleznim.

Z gibanjem zmanjšujete stres

Stres lahko oslabi imunski sistem zato je pomembno, da najdete načine za njegovo obvladovanje. Eden od načinov za sproščanje je zagotovo vadba. Pri gibanju telo sprošča hormon endorfin, ki zmanjšujejo občutek stresa in anksioznosti.

Povečuje se kakovost spanca

Za zdrav imunski sistem potrebujete kakovosten in dober spanec. Pri telesni vadbi se uravnoteži hormonsko ravnovesje, ki pomaga pri sproščanju telesa pred spanjem.

Izboljša se telesna drža

Pravilna telesna drža je ključna za pravilno delovanje dihalnih poti. S pravilno držo lahko povečate pretok zraka v pljuča, kar vam pomaga bolje dihati in se zaščititi pred respiratornimi okužbami.

Ne pozabite na zmernost

Poskrbite za uravnotežen razpored vadbe, ki naj vključuje raznolike oblike gibanja, tako aerobne kot anaerobne in pri tem sledite načelu zmernosti. Zavedati se morate, da si s prekomerno vadbo lahko povzročite več škode kot koristi in si vaš imunski sistem oslabite.

Spodbuja zdravo prehrano

Ljudje, ki redno telovadijo se pogosto tudi bolj informirajo o svoji prehrani. Gibanje spodbuja zdrave prehranjevalne navade, saj se posameznik zaveda kako hrana vpliva na njegovo telesno zmogljivost.

Gibanje je ključno za okrepitev vašega imunskega sistema. S pravilno vadbo lahko zmanjšate tveganje za prehlade, gripo in druge bolezni. Ne pozabite, da je pomembno vadbo prilagoditi svojim sposobnostim.

Vsi člani lojalnostnega programa Moj PLUS lahko do konca leta 2023 izkoristite akcijo, kjer vam ob nakupu ene karte za obisk fitnesa Unifit drugo podarimo. Več informacij o akciji najdete tukaj

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?