Poletje je že tu in z njim občutek prijetne toplote, dolgi dnevi in živahen utrip. Vendar pa se vročinski vali, ki pogosto spremljajo poletje, lahko dotaknejo našega počutja in zdravja. Zato je ključnega pomena, da se zavedamo, kako pomembno je ostati ohlajen in hkrati uživati v vročih poletnih dneh. S pomočjo osvežujočih vodnih aktivnosti lahko premagamo vročino ter uživamo v vsem, kar poletje ponuja.

Vročinski vali, ki jih doživljamo v poletnih mesecih, lahko povzročijo težave, kot so dehidracija, toplotni izpuščaji, glavoboli in celo sončarica. Zato je ključno, da se zavedamo, kako pomembno je ohraniti svoje telo ohlajeno. Med najbolj učinkovitimi načini za ohranjanje telesne temperature je izpostavljenost vodi. V Sloveniji imamo številne čudovite naravne vodne vire, kopališča in morje, ki nam omogočajo, da se osvežimo in hkrati uživamo v čudoviti naravi.

Bohinjsko jezero

Foto: Mitja Sodja, Bohinjsko jezero (vir: https://www.bohinj.si/en/things-to-see/lake-bohinj/)

Nahaja se v osrčju Julijskih Alp, v Triglavskem narodnem parku. Bohinjsko jezero je pravi raj za ljubitelje narave in vodnih aktivnosti. Tu si lahko privoščite kopanje, veslanje, vožnjo s kanujem ali supanje ter uživate v osvežilnih vodah enega največjega slovenskega jezera.

Bioterme Mala Nedelja

Foto: Bioterme Mala Nedelja (vir: https://bioterme.si/galerija-slik/)

Za drugačno in bolj naravno izkušnjo v poletnih mesecih se odpravite v Bioterme Mala Nedelja. Nahajajo se v idiličnem okolju občine Gornja Radgona. Ta oaza miru in sprostitve ponuja termalne bazene, whirlpool, tobogane, masaže ter druge wellness storitve. Uživajte v toplih termalnih vodah, ki so bogate s hranili, in se prepustite blagodejnim učinkom naravne termalne vode. Člani lojalnostnega programa Moj PLUS imajo tudi posebno ugodnost, saj lahko izkoristijo 20% popust na redni cenik kopanja in savnanja, kar je odlična priložnost za še večje zadovoljstvo ob obisku Bioterm Mala Nedelja.

Soča

Foto: Florian Jesse, Soča (vir: https://en.wikipedia.org/wiki/So%C4%8Da#/media/File:Soca_4.jpg)

Ta prelepa reka, znana po svoji smaragdni barvi, ponuja popolno priložnost za ohladitev in avanturistične vodne športe. Obiščite Bovec ali Kobarid ter se spustite po reki Soči s kajakom ali raftom. Pustolovščina v čistem in osvežujočem toku reke bo vsekakor oživila vaše telo in duha.

Mariborski otok

Foto: Kopališče Mariborski otok (vir: https://www.sport-maribor.si/objekti/kopalisce-mariborski-otok/)

Za prijetno vodno osvežitev v poletnih mesecih se odpravite na Mariborski otok. Nahaja se na reki Dravi, neposredno v bližini središča Maribora. Ta očarljiv otok ponuja številne možnosti za sprostitev in zabavo ob vodi. Lahko se odpravite na sprehod ob reki, se sončite na urejenih plažah ali pa se odločite za vožnjo s kanujem, paddleboardom ali čolnom po reki Dravi. Mariborski otok je odlična lokacija za družinske izlete, piknike ali preprosto uživanje v mirni naravi ob vodi.

Plaža Velenje

Foto: Matej Vranič, Velenjsko jezero (vir: https://www.visitsaleska.si/en/saleska-valley/jump-into-lake-velenje/)

Velenjsko jezero v Velenju je odlična izbira za tiste, ki se želijo ohladiti in uživati v naravnem okolju. Plaža Velenje nudi urejene površine za sončenje, kopanje in sprostitev ob jezeru. Sprehodite se ob obali jezera, se odpravite na vožnjo s kanujem ali pa se preprosto namočite v osvežujočih vodah jezera.

Ne glede na to, ali se odpravite v Bohinj, Bioterme Mala Nedelja, Bovec, Mariborski otok ali Velenje vam bo ta izbor slovenskih lokacij omogočil, da se ohladite v čudovitem okolju in izkusite vse, kar vodne osvežitve ponujajo. Ne pozabite na osnovne ukrepe za varnost v vodi in vedno spoštujte naravno okolje ter pravila na posameznih lokacijah.

Zaživite poletje na polno in izkoristite bogastvo vodnih možnosti, ki jih ponuja Slovenija. Ohladite se, napolnite z energijo in uživajte v nepozabnih trenutkih v naravi. Voda v poletnih mesecih je več kot le osvežitev – je ključ do srečnega in zdravega poletja!

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?