Vetrna energija ima številne prednosti, zato je eden najhitreje rastočih virov energije na svetu. Je vse bolj konkurenčna, zavzema manj zemljišč, saj se širi navpično, zahteva minimalno vzdrževanje in se odlično vključuje v model krožnega gospodarstva.

Kakšne so prednosti uporabe vetrnih elektrarn?

  1. Brez izpustov toplogrednih plinov: Vetrne elektrarne ne proizvajajo nobenih emisij, ki bi prispevale k onesnaževanju zraka ali k podnebnim spremembam.
  2. Vir energije, ki ga ni mogoče izčrpati: Veter je naravni vir energije, ki ga ni mogoče izčrpati, kar pomeni, da je uporaba vetrnih elektrarn trajnostna in varna.
  3. Nizki stroški obratovanja: Po postavitvi vetrne elektrarne so stroški obratovanja zelo nizki, kar pomeni, da so vetrne elektrarne tudi ekonomsko upravičene.

Zakaj je uporaba vetrne energije v porastu?

Želite postati energetsko neodvisni in samooskrbni?
Prenesite brezplačno e-knjižico in preverite naše nasvete.

Uporaba veterne energije je v porastu zaradi izrazitega povečanja povpraševanja po obnovljivih virih energije. Vetrne elektrarne so eden izmed najbolj dostopnih in najbolj razširjenih načinov za proizvodnjo električne energije na osnovi obnovljivih virov.

Kje lahko postavimo vetrne elektrarne?

Vetrne elektrarne je najbolje postaviti na odprta območja, ki so izpostavljena vetru – hribi, valovi in obale. Vetrne elektrarne so učinkovitejše v območjih z visoko hitrostjo vetra, zato jih je smiselno postaviti v takšna območja.

Vetrne elektrarne so ena izmed najbolj dostopnih in najbolj razširjenih načinov za proizvodnjo električne energije na osnovi obnovljivih virov. Poleg tega so zelo trajnostne in okolju prijazne. Z uporabo vetrnih elektrarn lahko pripomoremo k bolj čisti in trajnostni prihodnosti.

Viri:
1. Wind Energy Foundation: https://windenergyfoundation.org/
2. The National Renewable Energy Laboratory: https://www.nrel.gov/
3. Global Wind Energy Council: https://gwec.net/
4. Enel Green Power. Advantages of wind energy. Pridobljeno dne 17. aprila 2023, s spletne strani https://www.enelgreenpower.com/learning-hub/renewable-energies/wind-energy/advantages-wind-energy.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?

; mes', function() { setCookie('banner-top-mobile', true, 100); $('.banner-top-mobile').removeClass('active'); }); $(document).on('click', '.header-search-button', function() { $('#mod-finder-searchform104').submit(); }); ;