Življenje postaja iz dneva v dan dražje, priča smo tudi visoki inflaciji zaradi česar je naša denarnica vse tanjša. In žal napovedi za prihodnost niso nič spodbudne. Morda se nam na prvi pogled zdi, da ne vemo kako in kje bi se še dalo kaj prihraniti, a s pametno organizacijo lahko prihranimo kar nekaj denarja.

Preverite preproste nasvete kako bolje organizirati vsakdan v gospodinjstvu, da bo na koncu meseca ostalo še nekaj denarja za razvajanje ali kako investicijo.

  1. Nakupovalni listek

Največ denarja zapravimo v trgovinah. Saj poznate občutek, ko greste iz trgovine s polno vrečo izdelkov, ki jih sploh niste nameravali kupiti. Manjkajoče izdelke si sproti zapisujte na nakupovalni listek ali v aplikacijo. Namesto dnevnih nakupov načrtujte večji tedenski nakup - tako boste prihranili čas in bencin.

  1. Obroke načrtujte vnaprej

Velikokrat se nam zgodi, da pridemo domov iz službe in ne vemo kaj bi skuhali. Iščemo sestavine, ugotovimo, da nimamo vsega in na koncu naročimo dostavo hrane. Ne samo, da je to dražje od priprave hrane doma, tudi zdravo ni tako kot če bi obrok pripravili sami. Zato si raje pripravite tedenski jedilnik. Tako boste vnaprej vedeli katere sestavine potrebujete in ostalo vam bo več časa in denarja za druženje in zabavo.

  1. Kupujte manj hrane

Vsakodnevno se zavrže preveč hrane, ki je bila kupljena nepremišljeno ali na hitro. Ogromno hrane, ki jo zavržemo, bi lahko še porabili in pripravili okusen obrok. V trgovino se odpravite siti, drugače oči kupijo več kot zares potrebujete. Določena živila so užitna kljub temu, da je rok uporabe že potekel.

  1. Bodite učinkoviti pri rabi energije

Nadzorujte temperaturo zraka v prostorih - raje si oblecite topel pulover in imejte v stanovanju kakšno stopinjo manj. Izberite varčnejše kuhališče in preverite filtre na vaši kuhinjski napi. Če imate še vedno navadne žarnice jih čimprej zamenjajte z LED sijalkami.

Vas zanima, kakšen tip porabnika energije ste? Izpolnite naš novi kviz in ugotovite!

  1. Preverite ponudbo rabljenih izdelkov

Preglejte trg rabljenih izdelkov. Ni nujno, da otroku kupite vse novo. Recimo kolo ali drugo športno opremo, ki jo otroci hitro prerastejo ni smiselno, da vedno kupite novo. Rabljena oprema je lahko ravno tako dobro ohranjena. Na ta način lahko prihranite denar, otrok pa ni za nič prikrajšan.

Z dobro organizacijo in upoštevanjem preprostih nasvetov lahko na letnem nivoju vašemu gospodinjstvu prihranite kar nekaj denarja, ki ga lahko namenite za stvari, ki si jih drugače ne bi mogli privoščiti. Hvaležna vam bo denarnica in okolje, ki ga zaradi mnogih nepotrebnih nakupov že tako obremenjujemo preveč.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?

; mes', function() { setCookie('banner-top-mobile', true, 100); $('.banner-top-mobile').removeClass('active'); }); $(document).on('click', '.header-search-button', function() { $('#mod-finder-searchform104').submit(); }); ;