Leto se počasi bliža h koncu. Ste preverili seznam obljub, ki ste jih naredili na začetku leta? Ste uspeli uresničiti vse ali se vam je kje zalomilo? Nikoli ni prepozno. Če česar niste uspeli realizirati v tem letu, dajte na seznam in uresničite to v naslednjem letu. Bolje pozno kot nikoli. Poskusite se motivirati, da ne obupate na poti do cilja. Pri tem naj vam bodo v pomoč naši kratki nasveti.

1. Zaobljube zapišite na list papirja in ga postavite na vidno mesto


Vsi vemo kaj bi morali narediti, pa tega žal velikokrat ne naredimo. Velikokrat je razlog v tem, da enostavno pozabimo. Tako je tudi z novoletnimi zaobljubami. Če do konca leta niste uspeli realizirati svojih zaobljub, želje zapišite na listek in ga postavite na vidno mesto. Verjemite, ko boste videli svoj cilj napisan na listku, boste zagotovo prej pristopili k uresničevanju. Izjemno pomembno je tudi, da so cilji, ki si jih postavite, merljivi.

2. Definirajte korake na poti do cilja


Cilj, ki si ga zastavite, se na prvi pogled zdi nemogoč. Končni cilj razdelite na več manjših ciljev, morda tedenskih ali mesečnih. Tako boste lažje spremljali napredek in boste bolj motivirani za dosego končnega cilja. Zavedajte se, da je uresničevanje ciljev tek na dolge proge. Rezultati ne morejo biti vidni takoj. Potrebno bo veliko majhnih korakov in ponovitev, da boste na koncu cilj dosegli.

3. So bili cilji realni?

Res je, da bi si marsikdo želel imeti telo kot Cristiano Ronaldo, ampak tega žal ne moremo imeti. Lahko pa je naš cilj, da treniramo trikrat na teden, shujšamo kilogram ali dva na mesec in tako izboljšamo formo in počutje. Pri postavljanju ciljev bodite realni. Vprašajte se tudi zakaj vam ni uspelo že letos uresničiti želje in si zapišite ovire. Pot do cilja bo veliko lažja, če so želje in cilji res vaši in ne pričakovanja drugih.

4. Ne odnehajte!


Verjetno se težava in motivacija pri uresničevanju cilja ni pojavila v mesecu januarju in februarju, ko smo polni zagona in volje. Tudi če vam nekaj ni uspelo v tem letu, to ni razlog, da ne bi poskusili še enkrat in vztrajali naprej. Pot nikoli ni enostavna, se pa splača vztrajati, saj se vam bo na koncu vaš trud tudi poplačal. Na poti do cilja se vam lahko zgodi, da izgubite motivacijo in želite odnehati. V teh primerih prosite za pomoč in kakšno vzpodbudno besedo prijatelje ali družinske člane. Saj veste, da v dvoje gre lažje.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?