Dolge vrste na blagajni. Gneča. Iskanje pravega darila. Hitenje od trgovine do trgovine. Se vam zdi znano? Če se priprav na božič ne boste lotili pravočasno, vas bo tudi letos decembra pričakalo podobno decembrsko vzdušje, zaradi katerega vas bo prej kot vse drugo bolela glava. Predlagamo, da se priprav na božič lotile čimprej, najbolje že v začetku novembra.

Za vas smo pripravili seznam opravil za pravočasne priprave na božič, da bo konec decembra vaša skrb samo še postavitev božičnega drevesa in priprava božične večerje.


Opravila, ki se jih lotite že v novembru


1. Sprejmite odločitev kakšno božično drevo si želite. Naravna drevesa so lepa, vendar je vredno razmisliti ali ne bi raje letos le-to nadomestili z umetnim ali pa izbrali jelko v loncu, ki jo lahko uporabite več let oziroma jo kasneje posadite v naravo.
2. Preglejte lanskoletne okraske in lučke, da vidite ali svetlobne verige še svetijo ali so se morda okraski poškodovali in lahko pravočasno nabavite nove. Trgovine so v tem času že polno založene z božičnimi okraski.
3. Naredite seznam ljudi, ki jih želite obdariti, saj boste tako imeli dovolj časa, da za vsakogar najdete nekaj izvirnega. Pripravite tudi seznam želja. Če se lotite iskanja daril pravočasno, boste imeli tudi večji izbor in morda s tem tudi nekaj prihranite.
4. Konec novembra se lotite izdelave božičnih voščilnic. V izdelavo vključite vso družino in bodite kreativni. Navdih najdite v naravi, pobrskajte po spletu, predvsem pa vprašajte otroke o idejah in željah.

Preostala opravila v decembru


1. Pripravite seznam božičnega peciva in nabavite potrebni material. Sedaj so trgovine še polne vsega, konec decembra bodo zaloge že pošle in morda ne boste uspeli dobiti vsega kar ste si zamislili. Pri peki ne pretiravajte. Tudi tukaj naj velja načelo zmernosti, saj božič ni praznik tekmovanja kdo bo spekel in kupil več, ampak je bistvo praznika nekje drugje.
2. Družinske člane povprašajte po željah glede božične večerje in pripravite božični meni. Morda je čas, da letos preizkusite kaj novega. Odprite stare kuharske knjige, prelistajte revije in pobrskajte na internetu.
3. Ker ste božične okraske nabavili že v novembru, lahko sedaj v miru okrasite svoj dom in uživate v božičnem vzdušju. V zadnjem tednu še v miru zavijte darila, potem se pa vsedite in uživajte v božičnih pesmih.
4. Čaka vas še postavitev in okrasitev božičnega drevesa ter priprava božične večerje, ki naj bo prijeten družinski trenutek.


Ne glede na trenutne epidemiološke razmere, ki znova zaznamujejo naš vsakdan, izkoristite vsak trenutek s svojimi najdražjimi in si pričarajte čudovit čarobni december.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?