Marsikdo klimatsko napravo povezuje samo s hlajenjem prostorov, v resnici pa so klimatske naprave zelo primerne in energetsko učinkovite tudi za ogrevanje, posebej ob koncu ali začetku kurilne sezone, ko jih lahko uporabimo za dogrevanje prostorov. Pomembno je, da smo pri izbiri in nakupu klimatske naprave pozorni na tehnične lastnosti ter vzdrževanje le-te.

Zakaj izbrati klimatsko napravo tudi za ogrevanje prostorov?


Klimatska naprava je v bistvu majhna toplotna črpalka, ki je sposobna prečrpavati toploto v dve smeri, zato je energetsko učinkovita in varčna. Lahko jo uporabimo kot primarni ogrevalni sistem, predvsem na vikendih ali v manjših stanovanjih, kjer ni potrebno ogrevanje čez cel dan ali pa z njo prostore ob začetku ali koncu kurilne sezone le dogrevamo (zjutraj in zvečer). Tako je za dogrevanje prostora energetsko učinkoviteje vključiti klimatsko napravo kot zagnati ogrevalni sistem (zemeljski plin ali kurilno olje). Prostor se pri ogrevanju s klimatsko napravo zelo hitro ogreje, saj ventilator hitro in učinkovito razporedi topel zrak po prostoru. Vendar je potrebno pri nakupu biti pozoren na ceno, saj nizka cena praviloma pomeni energetsko manj učinkovito napravo, kar se bo poznalo na slabšem hlajenju in ogrevanju prostorov ter višji položnici.

Je takšno ogrevanje praktično?


Ogrevanje s klimatsko napravo poleg zgoraj naštetih prednosti omogoča še filtracijo prašnih delcev v zraku. Seveda morate pri tem biti pazljivi, da klimatsko napravo redno čistite, saj lahko v nasprotnem primeru postane leglo bakterij. Namestitev klimatske naprave je enostavna in hitra, lahko jo namestite kamorkoli. Tovrstni način ogrevanja vam nudi visoko stopnjo udobnosti, saj jo lahko upravljate daljinsko, nekateri modeli omogočajo tudi prilagajanje temperature in časa delovanja.


Primer klimatske naprave, ki nudi visoko energetsko učinkovitost po ugodni ceni in omogoča tudi ogrevanje je naprava Gree Pular Eco. Napravo lahko upravljate preko telefona ali pametne tablice, izbirate lahko med sedmimi hitrostmi ventilatorja. S samočistilnim in samosušilnim delovanjem bo poskrbela za vaše zdravje, vključen je tudi ionizator zraka.

Kupci Energije plus lahko izkoristite tudi možnost obročnega plačevanja. Za več informacij kliknite tukaj, pokličite na 080 21 15 ali obiščite katero od prodajnih mest Energije plus.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?