Pridružite se tehnološki revoluciji in spremenite svoj dom v pametni dom. To lahko naredite povsem preprosto z nekaj hitrimi rešitvami, ki poskrbijo za vašo varnost, udobje in celo za prihranek. Preberite, s čim vse lahko opremite stanovanje.

1. Varčne LED sijalke

Z izbiro prave sijalke porabite manj električne energije, svetloba pa bo primerna dejavnostim, ki v prostoru potekajo.

2. Klimatske naprave

Vrhunske klimatske naprave hladijo in ogrevajo. Njihovo delovanje je tiho in ekonomično, nadzorovati pa jih je mogoče na daljavo.

3. Toplotne črpalke in sončne elektrarne

Z obema sistemoma postanete neodvisni od ponudbe energentov na trgu. Ogrevate se varčno in ekološko. Oba sistema je mogoče med seboj uskladiti in upravljati na daljavo.

4. Hišne polnilne postaje

Napolnite svoje električno vozilo ponoči, medtem ko ste doma. Sodobna polnilna postaja omogoča upravljanje z močjo polnjenja glede na razpoložljivo moč (kW), prepoznavanje prisotnosti uporabnika s približevanjem preko bluetootha ter konfiguracijo in nadzor delovanja s pomočjo aplikacije (nastavitev moči polnjenja, prepoznavanje uporabnika, diagnostika).

5. Seti za merjenje porabe električne energije

Porabo električne energije v objektu lahko merite preko tokovnih klešč ali optičnega izhoda na števcu. Montaža obeh sistemov je izjemno preprosta, saj so naprave povezane brezžično. Rešitev spremlja delovanje naprav in vas obvešča o prekoračitvah. Merilni podatki se hitro osvežujejo, nadzor pa je možen preko bazne enote ali spletne aplikacije.

6. Seti za merjenje zemeljskega plina

Naprava meri porabo plina tako, da registrira impulze na vašem plinskem števcu. Deluje podobno kot seti za merjenje električne energije. Obvešča vas o prekoračitvah, meri statistiko porabe in daje predloge za njeno zmanjšanje. Merilni podatki so dostopni na bazni enoti ali preko spletne aplikacije. Tako imate nadzor kjerkoli in kadarkoli.

7. Kontrolni vodomeri

Tudi kontrolni vodomeri sodijo v isto skupino naprav. S preprosto in hitro montažo naprava odčitava impulze na vodomeru. Podatki se sproti osvežujejo in so dostopni tudi na daljavo. S statistiko, ki ji naprava zabeleži, lahko uravnavate količino porabljene hladne ali tople vode in na ta način prihranite.

8. Termometri za notranjo in zunanjo uporabo

Merijo temperaturo različnih naprav in prostorov: talnega gretja, radiatorjev ter bivanjskih in gospodarskih objektov. Podatki vam dajejo smernice, kje se da izboljšati izolacijo, kako bolj učinkovito ogrevati in kako posledično prihraniti.

9. Vtičnica za merjenje porabe

Tako imenovana pametna vtičnica omogoča daljinski vklop in izklop aparatov in naprav. Meri porabo električne energije, obvešča o prekoračitvah in morebitnih izpadih električne energije. S centralno enoto lahko povežete do 30 vtičnic v radiju do 150 metrov.‍

Stopite v stik z našimi strokovnjaki pri Energiji Plus in izberite najboljše za svoj pametni dom.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?

; mes', function() { setCookie('banner-top-mobile', true, 100); $('.banner-top-mobile').removeClass('active'); }); $(document).on('click', '.header-search-button', function() { $('#mod-finder-searchform104').submit(); }); ;