Trenutna situacija nam je pokazala, da si lahko veliko stvari poenostavimo in jih uredimo kar od doma.  S tem trenutno preprečujemo prenos okužb z virusom, v prihodnosti pa bomo na ta način zmanjšali količino prometa, onesnaževanja in gneče. V nadaljevanju vam predstavljamo, kako lahko na enostaven način vzpostavite stik z nami tudi iz udobja vašega doma.

Spletno komuniciranje

Elektronska pošta in komuniciranje preko socialnih omrežij nam niso tuji. Zdaj postajajo nujni za ohranjanje stikov z domačimi, prijatelji in sodelavci. Splet šolam omogoča, da svoje programe kljub izolaciji izvajajo na daljavo in s tem otroci niso prikrajšani za znanje.

Pri Energiji plus ponujamo vrsto različnih načinov spletnega komuniciranja. Za najenostavnejša vprašanja smo vam na voljo preko dveh “instantnih” kanalov - pogovor s svetovalcem v živo na spletni strani in na naši Facebook strani, preko aplikacije Messenger.

Naši svetovalci so vam preko klepeta v živo na voljo vsak delavnik med 7.00 in 17.00.

Prav tako nam vsa vprašanja lahko pošljete na naš Facebook Messenger. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času, odgovore na najpogostejša vprašanja pa boste prejeli takoj. Poizkusite.

Spletno bančništvo

Denar je vseeno še vedno sveta vladar in sodoben človek si zmeraj želi imeti nadzor nad svojim denarnim tokom. Trenutno obisk bank ni priporočljiv, zato so storitve spletnega in mobilnega bančništva še kako pomembne. Preko računalnika in telefona lahko imate vpogled v vse vaše račune, plačujete položnice, nakažete denar in komunicirate z banko. Tukaj so seveda še kreditne kartice in aplikacije za plačevanje kot je recimo PayPal. Gotovine pravzaprav skoraj več ne potrebujete. Za spletne nakupe pa je tako ali tako najbolje, da jih z gotovino ne plačujete več po povzetju.

V kolikor od vas potrebujemo podpisan dokument (kot npr. Pogodbo o dobavi električne energije, pristopno izjavo k Zlatim uram), ga lahko podpišete doma in ga skenirate ali fotografirate ter ga pošljete na naš email naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Takšen način podpisovanja je enakovreden fizičnemu podpisu na naših prodajnih mestih.

Delo od doma

Poleg šole so se na splet zopet preselila še različna delovna mesta. Ugotavljamo, da se da mnogo stvari narediti od doma prav tako dobro kot iz pisarne. Morda se bomo dolgoročno lažje odločali za take oblike dela, saj so veliko prijaznejše do zaposlenih in njihovih družin. S tem omogočamo, da ljudje lažje razporejajo s svojim časom, zmanjšujemo gnečo na cestah in stres.

Na kakšne načine lahko vzpostavite stik z Energijo plus?

Omenili smo, da lahko večino opravkov z nami opravite preko spleta, zato vas ponovno spodbujamo k uporabi naslednjih alternativnih komunikacijskih kanalov:

Brezplačna uporaba spletne aplikacije eStoritve in mobilne aplikacije ePLUS prinaša številne prednosti:

  • vnos stanja števca za obračun po dejanski porabi,
  • spremljanje porabe energentov,
  • pregled računov in opravljenih plačil,
  • izpolnjevanje obrazcev,
  • novice in uporabni nasveti.

S poslanim elektronskim sporočilom na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. lahko:

  • sporočite stanje števca za obračun po dejanski porabi,
  • preverite porabo energentov, odprte račune, opravljena plačila,
  • uredite spremembo lastnika, plačnika ali naslovnika za posamezno merilno mesto,
  • sklenete pogodbo/aneks za dobavo električne energije in zemeljskega plina, …

BREZPAPIRNO POSLOVANJE

Eden izmed ukrepov za reševanje okoljske problematike je zagotovo brezpapirno poslovanje v obliki e-računov. Pomagajte ohraniti okolje in ob tem še nekaj prihranite. Iz enega drevesa pridobimo 7000 listov papirja. Če bi vi in vaš prijatelj vsak dan porabila 10listov papirja, bi samo za to v enem letu padlo eno drevo. Naj opomnimo, da je v zadnjih 40. letih poraba papirja narasla za 400%.

Izberite prejemanje računa v elektronski obliki na vaš elektronski naslov, saj vas bomo za to nagradili in vam na vsakem elektronsko prejetem računu, za vsako merilno mesto obračunali popust v višini 0,66 EUR. V enem letu boste brez napora prihranili 7,92 EUR ter prispevali k bolj zelenemu okolju.

Izpolnite naročilo za prejemanje računa v elektronski obliki!

Ne bi prejemali račune na elektronski naslov?

Lahko tudi drugače. Za prejemanje računa v vašo spletno banko ali BizBox vam bomo vsak mesec za vsako merilno mesto obračunali popust v višini 0,37 EUR, v enem letu boste tako prihranili 4,44 EUR. V kolikor koristite sistem Poštar, bo vaš mesečni prihranek 0,48 EUR na merilno mesto oz. 5,76 EUR letno.

Popusti veljajo za vse, ki imate na računu obračunan PSP (pavšalni strošek poslovanja).

Da ne pozabimo: z veseljem vam namesto več računov za vsako merilno mesto posebej, pošljemo vse v enem dokumentu. Tako bo vaš prihranek še večji, saj boste plačali provizijo za plačilo računa samo enkrat, če ga boste s kartico poravnali na našem prodajnem mestu, pa provizije sploh ne bo.

NOVOST: Dostop do računov na portalu v eStoritvah in mobilni aplikaciji ePLUS

E-račun za dobavljeno električno energijo in/ali zemeljski plin lahko odložimo neposredno v vaš spletni portal eStoritve ali v vašo mobilno aplikacijo ePLUS. O odloženem računu vas bomo tudi obvestili. Pri tem morate seveda paziti, da vaš email naslov (predal) ni poln pošte, saj se obvestilo v tem primeru ne more poslati.

Želimo vam veliko prave energije in mnogo zdravja.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?