Spletno nakupovanje koles postaja čedalje bolj priljubljeno. Udobje tega, da ti kolo pripeljejo pred domači prag pa ima eno slabost. Če niste imeli možnosti testirati izbranega kolesa tvegate, da vam velikost okvirja kolesa ne bo ustrezala.

Zakaj je nujno, da kupimo pravo velikost kolesa?

Kolesarjenje je zabavna in avanturistična vrsta rekreacije z eno pomanjkljivostjo –naša drža na kolesu ni naravna, zato se mora telo temu prilagoditi. Najprej se mora prilagoditi zadnjica, ampak le ta pravzaprav ni največja težava (zadnjica se navadi na kolesarski sedež po nekaj dneh). Prava nevarnost se skriva v bolečini v hrbtenici, kolenih in sklepih. Takšne poškodbe ne nastanejo pri enkratni vožnji s kolesom, zato težav niti opazili ne boste. Nastanejo pa po dolgotrajnejši vožnji s kolesom, katerega okvir nam ne ustreza po velikosti ali drugih nastavitvah (višina krmila, sedeža, odmik od sedeža in podobno).

Kje začnem pri določanju velikosti okvirja?

Pri Energiji plus imamo na voljo različna tipe koles –mestna, trekking in gorska. Vsak tip kolesa ima drugačen okvir – govorimo o geometriji okvirja. Nepozornim očem se bo zdelo, da je vsak okvir enak prejšnjemu, saj velika večina o tem niti ne razmišlja. Pa vendar vam priporočamo, da naredite potrebno raziskavo in samooceno ter si tako najprej odgovorite na vprašanje, kako naj izberete najprimernejše kolo. Nato sledi ocena velikosti okvirja.

Pri izbiranju velikosti okvirja najprej preverimo višino telesa. Ta je najhitrejši pokazatelj tega, kateri okvir kolesa nam bo ustrezal. Obvezno preverite specifikacije proizvajalca, saj nekateri uporabljajo»konfekcijske« velikosti (S, M, L,…), spet drugi številčne velikosti, ki so izražene v centimetrih (48, 50, 52, 54,…).

Določanje velikosti okvirja po višini osebe je v največ primerih dovolj, da najdemo velikost kolesa, ki nam bo udobna.

Prilagamo tabelo velikosti električnih koles, ki jih imamo v ponudbi pri Energiji plus.

Za dodatno svetovanje pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 21 15 ali pa naročite ponudbo za električno kolo.

 

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?