Čeprav smo mislili, da smo že večino našega delovanja preselili na splet, se je v teh zadnjih tednih pokazalo, da imamo še mnogo rezerv. Ker nam do sedaj ni bilo potrebno, smo mnogo stvari naredili analogno, v živo. Zdaj pa smo na internet preselili celo izobraževanje. Morda pa je to čas, ki nam bo pokazal, da lahko posamezne procese še bolj poenostavimo in delujemo od doma. S tem trenutno preprečujemo okužbe z virusom, v prihodnosti pa bomo zmanjšali količino prometa, onesnaževanja in gneče.

Spletno komuniciranje

Elektronska pošta in komuniciranje preko socialnih omrežij nam niso tuji. Zdaj pa postajajo nujni za ohranjanje stikov z domačimi, prijatelji in sodelavci. Splet šolam omogoča, da svoje programe kljub izolaciji izvajajo na daljavo in s tem otroci niso prikrajšani za znanje.

Spletne trgovine

Obiskovanje trgovin je postalo pravi podvig. Kupci se običajno že doma opremijo z masko in rokavicami, pred trgovino čakajo v vrsti, da se v notranjosti ne ustvarja gneča, kupujejo pa hitro in za dalj časa. Zato se je obisk spletnih trgovin močno povečal. Kdor je do nedavnega še imel glede online nakupovanja kakšne zadržke, je hitro ugotovil, da je tak način najboljši. Udobno je in enostavno. Še z dostavo več nimamo stikov, kar precej zmanjšuje možnosti okužbe. Zdaj na spletu naročamo tudi več hrane in verjetno bomo kmalu ugotovili, da nam ta način celo bolj ustreza in ga bomo ohranili tudi po tem, ko bo ta kriza minila.

Spletno bančništvo

Denar je vseeno še zmeraj sveta vladar in sodoben človek si zmeraj želi imeti nadzor nad svojim denarnim tokom. Trenutno obisk bank ni priporočljiv, zato so storitve spletnega in mobilnega bančništva še kako pomembne. Preko računalnika in telefona lahko imate vpogled v vse vaše račune, plačujete položnice, nakazujete denar in komunicirate z banko. Tukaj so seveda še kreditne kartice in aplikacije za plačevanje kot je recimo PayPal. Gotovine pravzaprav skorajda več ne potrebujete. Za spletne nakupe pa je tako ali tako najbolje, da jih ne plačujete več po povzetju.

Delo od doma

Poleg šole so se na splet preselila še različna delovna mesta. Ugotavljamo, da se da mnogo stvari narediti od doma prav tako dobro kot iz pisarne. Morda se bomo dolgoročno lažje odločali za take oblike dela, saj so veliko prijaznejše do zaposlenih in njihovih družin. S tem omogočamo, da ljudje lažje razporejajo s svojim časom, zmanjšujemo gnečo na cestah in zmanjšujemo stres.

Prava energija na spletu

Na koncu naj dodamo, da lahko tudi pri nas vse uredite od doma – 24 ur na dan. Spodbujamo vas k uporabi alternativnih komunikacijskih kanalov na naslednji način:

  • brezplačne spletne aplikacije eStoritve
  • brezplačne mobilne aplikacije ePLUS
  • elektronske pošte – Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • klicnega centra: 0802115 ali 02 22 00 115
  • pogovora »v živo« na www.energijaplus.si (v kotu spodaj desno)
  • obrazcev

Klepetajte z nami na Facebook Messenger: @energijaplus

Brezplačna uporaba spletne aplikacije eStoritve in mobilne aplikacije ePLUS prinaša številne prednosti:

  • vnos stanja števca za obračun po dejanski porabi,
  • spremljanje porabe energentov,
  • pregled računov in opravljenih plačil,
  • novice in uporabni nasveti ...

S poslanim elektronskim sporočilom na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. lahko:

  • sporočite stanje števca za obračun po dejanski porabi,
  • preverite porabo energentov, odprte račune, opravljena plačila,
  • uredite spremembo lastnika, plačnika, naslovnika za posamezno merilno mesto,
  • sklenete pogodbo/aneks za dobavo električne energije in zemeljskega plina …‍

Želimo vam veliko prave energije in mnogo zdravja.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?