Se zjutraj težko spravite iz postelje? Ste čez dan utrujeni in zaspani, zvečer pa vas zmanjka že na kavču? Preden posežete po najbolj priljubljenem poživilu – kofeinu, naj vam predlagamo eterična olja, ki vas bodo spravila nazaj na noge, po njih pa ne boste doživeli sesutja sistema, kot se to hitro zgodi pri kavi.

Pomanjkanje energije lahko hitro opazite, kadar imate naslednje simptome:

- težave s koncentracijo,

- pomanjkanje motivacije,

- bolečine v mišicah,

- utrujenost, čeprav niste bili zelo aktivni,

- zaspanost,

- povečan ali zmanjšan apetit,

- razdraženost.

Eterična olja poživijo duha in telo, vam dajo energijo ter vas napolnijo z delovnim elanom. Po njihovi uporabi boste spet polni navdušenja, optimizma, vaša motivacija pa bo spet na optimalni ravni. Na trgu je mnogo eteričnih olj, njihova uporaba pa je zelo različna. Preberite ni nekaj naših predlogov, da boste pripravljeni, ko vas spet zgrabi, da bi popili kavo ali energijsko pijačo.

Eterična olja so koncentrirani rastlinski izvlečki, pripravljeni iz različnih rastlinskih delov: cvetov, listov, lubja, korenin in tako naprej. Pridobivajo jih s hladnim stiskanjem, destilacijo ali s pridobivanjem smole. Olja, ki se tako naberejo, imajo različne vonje in obilico koristnih lastnosti.

- DIVJA POMARANČA: izboljša razpoloženje

- GRENIVKA: zavira apetit in vas napolni z energijo

- EVKALIPTUS: poživlja s svojim svežim vonjem

- BAZILIKA: pomaga pri slabosti

- INGVER: stimulira krvni obtok, pomaga pri slabosti, daje energijo

- BOR: daje energijo in svežino

Preden uporabite katerokoli olje, se pozanimajte, kako se ga uporablja. Niso namreč vsa primerna za uživanje. Če so, jih lahko uporabljate v obliki kapsul, nakapate pod jezik ali v kozarec vode – vse v skladu s priporočili proizvajalca.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?