Še malo in spet bo treba na dan privleči šolske torbe, ošiliti svinčnike in kupiti za številko večje šolske copate. Za prijetne prve dneve v novem šolskem letu lahko poskrbite že zdaj. Pravočasno poskrbite za vse učbenike in delovne zvezke, da vas ne preseneti gneča v knjigarnah ali predolgi časi dostave pri spletnih nakupih. Preverite, koliko šolskih potrebščin otrok v resnici potrebuje in se znebite odvečne teže, tako da kupite lahko in ergonomsko torbo in ne pretiravate z velikostjo peresnice. Počasi počitniški dnevni red zamenjajte s septembrskim: naj se otroci navadijo iti v posteljo nekoliko prej. Spanec je za kvalitetno premagovanje šolskih dni izjemnega pomena. Kljub temu pa ne pretiravajte s ponavljanjem poštevanke ali z nepravilnimi glagoli. Vse to bodo učenci naredili, ko pridejo v šolo. Naj uživajo v počitnicah do zadnjega dne.

Med šolskim letom jim poleg spanja privoščite še kakovosten zajtrk, dovolj gibanja, omejite pa jim čas, ki ga preživijo s pametnimi napravami. Tako boste imeli doma zadovoljnega šolarja, ki bo zmogel premagati vse izzive v šoli in izven nje.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?

; mes', function() { setCookie('banner-top-mobile', true, 100); $('.banner-top-mobile').removeClass('active'); }); $(document).on('click', '.header-search-button', function() { $('#mod-finder-searchform104').submit(); }); ;