Zagotovo poznate nekoga, ki je ves čas dobre volje, vam vsakič nameni dobro besedo, se zanima za vas in vaše počutje ter nikoli ne odreče časa, da bi se vam vsaj malo posvetil. Ti ljudje že naravno znajo deliti pozitivno energijo. Z malo truda ste lahko eden od teh sončkov tudi vi.

Nasmehnite se

Nasmeh ima moč, da se dotakne ljudi, nanje vpliva in celo spreminja svet. Nasmeh izraža veselje, upanje in pozitivno naravnanost ter sporoča, da je vse dobro in prav. Samo z nasmehom lahko nekomu spremenite dan. In poleg vsega je nasmeh nalezljiv, kot zehanje. Delite svoj nasmeh s svojimi najdražjimi – nikoli niste lepši kot takrat, ko se smehljate. In delite nasmehe v službi, v trgovini in na avtobusu. Povežite se z ljudmi, saj je ravno v povezovanju naša največja moč. Nasmeh je le magnet, ki nas pritegne k drugim.

Težave zamenjajte z izzivi

Stara modrost pravi takole: »Daj mi moč, da sprejmem tisto, česar ne morem spremeniti, daj mi pogum, da spremenim tisto, kar lahko spremenim in daj mi modrost, da razlikujem to dvoje!« Vsakodnevno smo soočeni s težavnimi situacijami. Takrat imamo dve možnosti: ali v njih vidimo ovire, ki nam ne dovolijo, da bi prišli do cilja, ali pa nanje gledamo kot na izzive. Ta druga možnost je vsekakor boljša. Izzivi so za to, da jih premagamo, da v njih najdemo priložnosti za učenje in osebnostno rast. Če uspemo svojo miselnost naravnati v to smer, smo zmagali. Znali bomo navduševati tudi vse okoli sebe in jim vlivati zaupanje v svoje sposobnosti. Tako opremljeni bomo vsi delali boljše.

Jej, treniraj, spi, ponovi!

Zdrava, uravnotežena hrana, ki ji včasih lahko dodate kakšno nagradno pregreho, je osnova za dobro počutje. K temu sodi tudi gibanje. Ni pomembno, ali greste vsak dan le na sprehod s svojim psom ali pa ste človek, ki se cel vikend potepa po gorah ali pa poti v fitnesu. Vsako gibanje krepi mišice, ohranja zdrave kosti in blagodejno vpliva na razpoloženje. Poleg hrane in gibanja pa si privoščite še dovolj spanja. Tako boste preprečili prepogosto vstajanje z levo nogo. Polni boste energije in dobro voljo boste lahko delili še z drugimi.

Izbirajte pozitivne besede.

Besede veliko prispevajo k temu, kako se vidite sami in kako vas dojemajo drugi. Zato pogovore začenjajte s pozitivnimi izjavami, ki bodo pogovor takoj zapeljale v vedrejšo stran. Na vprašanje o tem, kako ste, ne odgovarjajte s pritoževanjem. Poskusite s čim zabavnim, recimo: »Super! Za malico je bila božanska porova juha.« Boste videli, da bo energija med sogovorci precej boljša. Prav tako pomembno je, da tudi sebi namenite lepe in prijazne besede namesto kritik in samoobtoževanja. Zvečer razmislite o celotnem dnevu in pomislite na tri stvari v njem, za katere ste hvaležni. To so lahko majhni dogodki: da vam je nekdo pridržal dvigalo, da ste uspeli kupiti vse na seznamu ali pa ste lahko preprosto hvaležni za svežo posteljnino. Svoje misli lahko zapišete v dnevnik, čez čas pa boste opazili, da na svet gledate drugače. In morda se bo vašega čudovitega odnosa nalezel še kdo.

V podjetju Energija plus imamo mnogo dobre energije. Če jo potrebujete, se oglasite pri nas. Delimo jo kar preko vtičnic in cevi in vam jo pomagamo pridobiti celo od sonca.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?