December je poseben mesec. V pričakovanju praznikov dnevi tečejo hitreje, mesta dobivajo slavnostno podobo, vsepovsod se dogajajo zabave, doma pa diši po svežih piškotih in potici. Praznična energija nas hitro prevzame že ob majhnih stvareh.

Sneg

Kakšni pa so prazniki brez snega? Morda pa prav zato, ker so zadnje čase zime vse bolj klavrne in tople, nas pogled na prve snežinke zmeraj očara. Morda nad njimi nismo navdušeni, če pomislim, kakšne nevšečnosti nam lahko povzroči v prometu, pa vendarle sneg prinaša mnogo radosti. Sprehod skozi zasneženi park, naletavanje drobnih zvezdic in misel na smučanje po neskončnih čudovitih progah nam prikrade nasmeh na obraz.

Lučke

Ob dolgih zimskih večerih se mesta odenejo v nebroj luči in vabijo v svoja središča. Sprehod pod migetajočimi umetnimi zvezdami sodi med obvezne priprave na praznične dni. V prijetni družbi je doživetje še bolj posebno, ob toplih napitkih s stojnic pa lahko traja in traja.

Darila

Le kdo se brani daril? Decembra nas rada zapopade nakupovalna mrzlica, saj želimo svoje najbližje razveseliti z nečim posebnim. Skodelice, piškoti, knjige, doma izdelana mila ali svečke … Naj gre za drobne pozornosti ali velike in drage reči – obdarovanje obogati predvsem tistega, ki daje in tke vezi s tistim, ki mu je darilo namenjeno. Včasih je darilo že to, da nekomu namenimo svoj čas, toplo besedo in spodbuden dotik.

Druženje

Službene zabave, družinska srečanja, klepeti s prijatelji, večerni sprehodi z najdražjimi ali igranje z otroki. December povezuje ljudi bolj kot katerikoli drugi mesec. Sproščeno vzdušje dviguje razpoloženje in nas navdaja s pozitivno energijo. Zdi se, da je vse mogoče.

Pričakovanje

Ko na silvestrovo odbije polnoč in ko nazdravimo s kozarcem penine, si za novo leto zaželimo vse dobro. To je čas novoletnih zaobljub, načrtov, upanja in pričakovanja. Kaj bodo prinesli meseci leta, ki se pravkar začenja? Polni optimizma zremo v jutro mladega leta in si želimo, da bi nas ves čas obkrožala prava energija.

Naj bodo vaši prazniki resnično nabiti z energijo, novo leto pa naj bo polno dobrih odločitev in sončnih dni.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?