Zaostrene razmere na energetskem trgu, ki smo jim priča v zadnjem času, dajejo še večji pomen obnovljivim virom energije in povečanju energetske učinkovitosti. Preverite, s katerimi ukrepi boste še bolj energetsko učinkoviti oziroma se boste morda lažje odločili za katerega od obnovljivih virov energije.

1. Prehod na LED vam prinese prihranek

Poglejmo si izračun letnega prihranka*, ki vam ga prinese menjava halogenskih žarnic z LED sijalkami.

Najprej izračunajmo letne stroške halogenske žarnice (46W) in LED sijalke (10W). Iz podatkov na energijski nalepki je razvidno, da je letna poraba energije v kWh na 1.000 ur pri halogenski žarnici 46 kWh, pri LED sijalki pa 10 kWh.

Letni strošek električne energije pri halogenski žarnici znaša tako 46 kWh x 0,15 €/kWh = 6,9 €, pri LED sijalki pa 10 kWh x 0,15 €/kWh = 1,5 €

Pri zamenjavi halogenske žarnice moči 46W z LED sijalko moči 10 W je tako razlika med letnim stroškom porabe električne energije 5,4 € v primeru, da je prižgana 1.000 ur (6,9 € – 1,5 €= 5,4 €). V obdobju desetih let, kolikor je povprečna življenjska doba LED sijalke, je razlika v strošku porabljene električne energije 54 € (10 let x 5,4 €/leto = 54 €).
Pri zamenjavi 10 enakih halogenskih žarnic je razlika v stroških električne energije za obdobje desetih let 540 € (10 x 54 € = 540 €).

Drugače povedano, če zamenjate 10 halogenk z 10 LED sijalkami boste v enem letu prihranili 54 €, v desetih let pa kar 540 €.

Preverite ponudbo LED sijalk ali obiščite eno od petih prodajnih mest Energije plus (Maribor, Ptuj, Slovenska Bistrica, Murska Sobota, Gornja Radgona).


2. Sončna elektrarna

Želite prihraniti večji del dosedanjih stroškov za električno energijo in le to proizvajati iz sonca, okolju prijaznega obnovljivega vira? Potem je investicija v sončno elektrarno za samooskrbo za vas prava rešitev! Vse, ki želite poskrbeti za svojo energetsko neodvisnost, čaka pri Energiji plus odlična ponudba sončnih elektrarn.

Produkt Sončni plus zajema izgradnjo optimalne, individualnim željam prilagojene, visokokakovostne sončne elektrarne za samooskrbo na ključ. Postavitev sončne elektrarne izvede profesionalna ekipa z vsemi potrebnimi znanji in certifikati, ki poskrbi za celotno izvedbo vseh aktivnosti: svetovanje, ureditev dokumentacije in soglasij, izgradnjo elektrarne s solarnimi moduli, ki na trgu štejejo med najkakovostnejše, strokovno montažo in zagon elektrarne.

PRIDOBITE INFORMATIVNO PONUDBO TUKAJ

3. E-mobilnost

Zanimanje za e-mobilnost narašča, še posebej v mestih. Električna energija je cenejša od drugih pogonskih goriv, stroški vzdrževanja takih avtomobilov so lahko manjši tudi za polovico. Prav tako ne gre zanemariti vpliva na okolje, saj je izpust CO2 pri električnih avtomobilih bistveno manjši kot pri avtomobilih z bencinskim motorjem.

Je pa za to potrebna primerna mestna infrastruktura in/ali domača polnilna postaja.

Energija plus svojim kupcem ponuja polnilno infrastrukturo za domačo in službeno rabo. Gre za sodobne polnilnice, ki jih je moč vgraditi pred hišo, v garažo, nadstrešek, seveda pa tudi na službeno parkirišče. To so polnilnice, ki glede na razpoložljivo napetost v hiši omogočajo kar najbolj učinkovito polnjenje, moč pa variira med 3,7 kW in 22 kW (trifazna postaja).

*Podatki za letni obračun prihranka za prehod na LED sijalke so povzeti iz strani porabimanj.si. Pri izračunu je bila upoštevana informativna cena električne energije 0,15 €/kWh (za dejanski izračun bi morali upoštevati veljavno ceno vašega dobavitelja električne energije).

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?