Danes nam je vsaka minuta v prometu dragocena, zato velja razmisliti o alternativnih prevoznih sredstvih. Eno izmed najbolj priljubljenih je e-kolo. Ne gre le za modno muho,saj ima moderno električno kolesarstvo veliko pozitivnih lastnosti.

Omogoča nam, da v mestu švignemo mimo zastojev in se nehamo mučiti z iskanjem parkirnega mesta. Mreža kolesarskih stez po mestih je vsako leto bolj razvejana, na njih pa nikoli ni gneče, zato lahko svoje opravke uredite bistveno hitreje. Odlično se obnesejo na poti v službo, saj z e-kolesom premagamo vse klance in se pri temne spotimo. E-kolo nas bo le z nežnim brnenjem spomnilo, da nam med zavzetim poganjanjem še malce pomaga.

Prevažanje brez goriva je okolju prijazno in varčno. Cene goriva se vztrajno dvigujejo, elektrika pa je zelo ugoden energent. Poleg tega ima e-kolo majhno baterijo, ki ne porabi veliko energije, po drugi strani pa ima velik doseg, kar pomeni, da se jo da poceni napolniti, tega pa ni treba kar naprej početi. E-kolo ima nizek ogljični odtis, nima izpuhov in ne povzroča hrupa, kar pomeni, da je odlično prevozno sredstvo, če želimo poskrbeti za okolje.

Glede na študije električno kolo podobno kot običajno kolo odlično pa vpliv na naše zdravje, saj nam omogoča več gibanja kar med potjo v službo. Z odličnimi baterijami e-kolesa prevozijo celo 100 kilometrov, kar pomeni, da lahko z njimi hitro in udobno uredimo vse opravke ali celo skočimo na izlet. Pa še zabavno je.

Tehnologija e-koles se nenehno razvija, zato je že zdaj na voljo mnogo različnih dizajnov, med katerimi se da najti takega, ki bo povsem ustrezal našim zahtevam in življenjskemu slogu. Prav tako več ni nobena težava tako kolo kupiti. Običajno jih imajo na zalogi specializirane trgovine s kolesi, lahko jih naročite na spletu, v nekaterih primerih jih imajo celo ponudniki električne energije. Obstaja pa tudi možnost predelave vašega kolesa – če ste nanj preveč navezani, da bi ga kar zamenjali za modernejšo različico. Možnosti je mnogo. Izberite najboljšo zase in se zapeljite s svojim novim e-kolesom.

Tukaj lahko preverite našo ponudbo e-koles

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?

; mes', function() { setCookie('banner-top-mobile', true, 100); $('.banner-top-mobile').removeClass('active'); }); $(document).on('click', '.header-search-button', function() { $('#mod-finder-searchform104').submit(); }); ;