Evropska Unija se je zavezala, da bo do leta 2050 postala podnebno nevtralna. Da bi ta cilj dosegli, bo potrebno preoblikovati prometni sektor tako, da se bodo emisije toplogrednih plinov zmanjšale za 90%, hkrati pa bodo imeli državljani in državljanke na voljo cenovno dostopne rešitve. Elektrifikacija mobilnosti tako zagotovo predstavlja osrednji del te energetske tranzicije.


Seveda se je vedno potrebno zavedati, da je pomembno začeti pri sebi – spremeniti svoje navade in postati odgovoren do prihajajočih generacij. Ponudniki električne energije igrajo pri tem ključno vlogo, saj s postavitvijo polnilne infrastrukture pospešujejo razvoj e-mobilnosti. S hitro polnilnico lahko napolnite svoj električni avtomobil že v 30 minutah. Eno od takšnih najdete na Veselovi ulici 10 v Mariboru, drugače pa lahko svoje vozilo napolnite tudi na drugih polnilnih postajah Energije plus. Izpostaviti velja zanimiv pristop k plačevanju na polnilnih postajah Energije plus– plačate lahko kar preko aplikacije EasyPark, kar pomeni, da za uporabo polnilnih postaj ni potrebnih nobenih predhodnih in zamudnih sklepanj pogodb in RFID kartic.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?


Razvoj e-mobilnosti pa ne obsega samo postavitve javnih polnilnih postaj, ampak tudi ponudbo in razvoj polnilne infrastrukture za domačo in službeno rabo, ki jo je ekonomsko smiselno kombinirati s postavitvijo sončne elektrarne in hranilnika za samooskrbo z električno energijo na okolju prijazen način.


Seveda pa lahko stopite na pot e-mobilnosti tudi z manjšimi koraki in tako poskrbite za varno in brez emisijsko mobilnost. Z nakupom električnega kolesa ali električnega skiroja, ki ju prav tako najdete v ponudbi Energije plus, poskrbite za čisto in hitro premikanje, hkrati pa zmanjšate možnost nastanka gneče. Za ponudbo obiščite spletno stran ali katero od prodajnih mest Energije plus.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?