Toplotna črpalka Thermia Diplomat G3 - zemlja/voda, voda/voda

Nova tehnologija za odlično udobje in maksimalni prihranek

Thermia Diplomat Optimum G3 je geotermalna toplotna črpalka, ki vam nudi superiorno letno učinkovitost, zahvaljujoč unikatnim tehničnim rešitvam. Omogoča vam prihranek energije do 80%.
Tehnologija Optimum prilagaja svoje delovanje trenutnim razmeram v ogrevalnem sistemu, kot tudi na strani toplotnega vira in s tem ustvarja vedno idealne pogoje za delovanje toplotne črpalke, kar omogoča maksimalno učinkovitost in minimalno porabo energije – sekundo za sekundo, uro za uro.

Visoko letno grelno število, merilo učinkovitosti toplotne črpalke skozi celo leto pomeni, da lahko zmanjšate stroške ogrevanja za do 80%. Toploto za ogrevanje prostorov in sanitarne vode pridobiva iz zemlje, podtalne vode ali iz kamnin globoko pod nami. Na voljo je z integriranim grelnikom sanitarne vode, prostornine 200 litrov, ali v izvedbi Diplomat Duo Optimum G3 z ločenim grelnikom 200 litrov ali več.

Thermia Diplomat Optimum je pripravljena za povezavo z aplikacijo Thermia Online, ki omogoča nadzor sistema na daljavo, kar je posebej uporabno kadar ste odsotni, ali ko potrebujete pomoč serviserja.

 

Tehnologija HGW

HGW tehnologijaTehnologija HGW omogoča pripravo tople sanitarne vode medtem, kot toplotna črpalka ogreva prostore – sanitarna voda v grelniku se v tem času greje skoraj brezplačno, poleg tega pa lahko dosega bistveno višjo temperaturo v primerjavi z drugimi napravami – vse do 90°C, kar pomeni, da lahko z grelnikom prostornine 200 litrov zagotovi udobje mnogo večjih sistemov.

Integriran grelnik sanitarne vode s tehnologijo TWS – hitra in učinkovita priprava tople sanitarne vode

Thermia Diplomat Optimum vsebuje učinkovit grelnik vode, ki je izdelan s ciljem priprave tople sanitarne vode v zelo kratkem času pri visoki temperaturi, z ohranitvijo visokega izkoristka toplotne črpalke. TWS grelnik ogreva sanitarno vodo hitreje in z nižjo porabo energije ter doseže višjo temperaturo, enaka količina vode pa zadošča večji porabi.

Visoka temperatura sanitarne vode je pomembna za udobno uporabo, le-to dosežemo s toplotnim razslojevanjem vode po celotni  višini grelnika. Tehnologija TWS zagotavlja učinkovit prenos toplote in boljše razslojevanje vode v primerjavi s tradicionalnimi grelniki. Uporabniku je tako vedno na voljo dovolj vroče vode.

Posebnost grelnika je tudi, da je izdelan iz takšne nerjaveče pločevine, ki ne potrebuje zaščitne anode – torej je notranjost grelnika popolnoma ne-korozivna – medtem, ko imajo  drugi grelniki anodo, ki jo je potrebno redno zamenjevati, da bi zagotovili daljšo življenjsko dobo. Grelnik je izdelan na način, da se v njem ne nabira vodni kamen, torej je skozi dolgo življenjsko dobo zagotovljena nespremenjena učinkovitost prenosa toplote in s tem visok izkoristek toplotne črpalke.

Zakaj  Diplomat Optimum G3?

 

 • Nova tehnologija toplotne črpalke nudi udobje in učinkovitost, kot nobena doslej.
 • Optimum tehnologija omogoča dodatne prihranke zaradi prilagajanja delovanja trenutnim razmeram.
 • HGW tehnologija zagotovi skoraj brezplačno ogrevanje sanitarne vode medtem, ko toplotna črpalka ogreva prostore.
 • Optimum postavi ogrevanje vode v TWS grelniku na naslednjo raven – vodo zagreje bolj učinkovito, hitreje in na višjo temperaturo.
 • Pridobivanje brezplačne geotermalne energije zagotavlja visoko učinkovitost.
 • Vedno topel dom in odličen izkoristek pri ogrevanju - tudi, če je vaša hiša slabše izolirana.
 • Kompaktna enota zavzame minimalno prostora za vgradnjo.
 • Elegantna oblika, tiho delovanje in preprosta uporaba.
 • Nadzor preko interneta - uporabniški vmesnik v slovenskem jeziku.
 • Zaupa nam veliko zadovoljnih uporabnikov po vsej v Sloveniji.
 • Sistem je preizkušen v ekstremnih zimah v Skandinaviji, kot tudi na številnih energetsko zahtevnih objektih v Sloveniji.
 • Investicijo subvencionira slovenski Eko sklad
 • 5 let garancije.
 

 

Tehnična dokumentacija

Na vrh