Izbira električne energije po večji in manjši tarifi je smiselna za kupce, ki lahko vplivajo na čas, v katerem pretežno trošijo energijo.

  • Uporabniki novih števcev lahko bistveno znižajo strošek električne energije
  • Pripravimo vam individualno ponudbo glede na vaše potrebe
  • Pošiljanje dnevnih oz. tedenskih ponudb večjim kupcem

Fiksne ponudbene cene z vsebovanimi pribitki. Cene so brez prenosnih kapacitet (dodano po avkciji za določeno obdobje).Če imate na svojih merilnih mestih vgrajene merilne naprave, ki omogočajo samo merjenje konične moči in porabljene električne energije v času VT/MT oz, ET, lahko izbirate med produktoma VT/MT oz. ET in Modro energijo oz. njihovo kombinacijo.

  • VT - večja tarifna postavka se obračunava od ponedeljka do petka od 6:00 ure do 22:00 ure. V obdobju, ko se uporablja poletni čas, se za končnega kupca, ki nima krmilne naprave z možnostjo programske nastavitve prilagajanja na poletni čas, VT obračunava od 7:00 ure do 23:00 ure.

  • MT - manjša tarifna postavka se obračunava v preostalem času in ob sobotah, nedeljah in praznikih od 00:00 ure do 24:00 ure. Če končni kupec nima ustrezne krmilne naprave, ki bi evidentirala porabo električne energije v času MT ob sobotah, nedeljah in praznikih, se upošteva čas MT glede na sposobnost prilagoditve naprave registraciji odjema ob sobotah, nedeljah in praznikih.

  • ET - enotna tarifna postavka se obračunava od 00:00 ure do 24:00 ure vsak dan v tednu, če se kupec z vgrajeno merilno napravo, ki ne omogoča merjenja moči, odloči za takšen (enotarifen) način merjenja. V tem primeru je cena električne energije ves čas enaka.

  • KT - ure konične dnevne tarifne postavke določa sistemski operater prenosnega omrežja vsako leto do 15. oktobra za leto vnaprej in jih objavi na svojih spletnih straneh. Krmilne stikalne ure za preklop dvotarifnih oz. tritarifnih števcev, ki jih ni mogoče daljinsko nastaviti, so stalno nastavljene po srednjeevropskem času in se ob prehodu na poletno računanje časa ne pomaknejo za uro naprej.

V primeru, da imate enotarifno merjenje in si želite urediti dvotarifno merjenje ali obratno, nas prosimo pokličite za podrobnejše informacije. Morda bo potreben tudi ogled, preureditev merilnega mesta ali celo nakup novega števca. Izbira električne energije po VT in MT je smiselna za kupce, ki lahko vplivajo na čas, v katerem pretežno trošijo energijo.

Potrebujete več informacij?

Preberite Splošne pogoje - električna energija za poslovne kupce oz. se obrnite na telefonsko številko 02/22 00 662 ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Ste se odločili za individualno ponudbo?

Enostavno si prenesite, izpolnite in natisnite obrazec Naročilo ponudbe. Podpisan obrazec nam pošljete na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Na vrh