Prednosti zemeljskega plina
Med najpomembnejše prednosti zemeljskega plina sodijo izjemno visok energetski izkoristek, okolju prijazen proces izgorevanja in konkurenčna cena.

Okolju prijazen energent
Zemeljski plin je fosilno gorivo, ki pri izgorevanju povzroča najmanjše emisije dimnih plinov in najmanjše emisije toplogrednih plinov. Zato ga pogosto imenujemo tudi »zeleni energent«.

Visok energetski izkoristek
Sodobne plinske naprave odlikujejo visoki izkoristki, nizki vzdrževalni stroški in dolga življenjska doba. Zgorevanje plina se s pomočjo regulacije vseskozi prilagaja zunanjim vremenskim razmeram in notranjim bivalnim potrebam.
 
Cena zemeljskega plina
Zemeljski plin je najcenejše fosilno gorivo. Investicija je v primerjavi z ostalimi energenti nižja.
 
Plačevanje porabe po porabljeni količini
Porabo plina lahko stalno nadzorujemo in jo plačujemo po dejanski porabi. Pri večini ostalih energentov je potrebno financirati lastno zalogo.

Prihranek prostora
Za uporabo zemeljskega plina ne potrebujemo prostora za shranjevanje v obliki rezervoarja, stabilne peči, zalogovnika ali shrambe.
 
Vsestranska uporabnost
Zemeljski plin je široko uporaben energent. V gospodinjstvih ga uporabljamo za ogrevanje in delovanje klimatskih naprav, gretje vode in kuhanje. V industriji pa ga poleg ogrevanja in hlajenja uporabljajo tudi za proizvodnjo toplote v tehnoloških procesih, proizvodnjo elektrike in kot surovino. Uporaba zemelsjkega plina je popolnoma varna.

Zemeljski plin je zelo varen energent. Ker je v naravi brez vonja, mu dodajamo odorans z neprijetnim vonjem, da lahko hitro odkrijemo morebitno uhajanje. Ker je zemeljski plin lažji od zraka, se pri morebitnem uhajanju zadržuje pod stropom.

S pravilno projektirano, brezhibno izvedeno plinsko instalacijo, z rednim vzdrževanje plinskih naprav in instalacije ter ob spoštovanju navodil o uporabi zemeljskega plina je uporaba povsem varna.

Partnerstva s priznanimi domačimi in tujimi dobavitelji zemeljskega plina, njihov obseg poslovanja, skladiščne kapacitete, pogodbe z različnimi pomembnimi proizvajalci plina in možnost dobave v Slovenijo iz vseh treh smeri (Avstrija, Italija, Hrvaška) nam zagotavljajo varno in zanesljivo dobavo zemeljskega plina.

 

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?