Sončna elektrarna na Veselovi ulici 10 predstavlja lasten vir energije za pokritje okoli 23 gospodinjstev na letnem nivoju po električni energiji v njeni predvideni življenjski dobi 30 let in več.


Energija plus je med vodilnimi podjetji v Sloveniji na področju energetske samooskrbe, kjer letno pomagamo mnogim uporabnikom do energetske neodvisnosti.


Želimo prispevati k proizvodnji energije iz obnovljivih virov, zniževati ogljični odtis ter prispevati k razvoju novih tehnologij na področju samooskrbe. Strokovnjaki za sončne elektrarne Energije plus se na oglede in montaže sončnih elektrarn že vozijo s sodobnim električnim avtomobilom, prav tako je podjetje že postavilo več javnih polnilnih postaj. Naslednji korak k razogljičenju družbe pa je nova sončna elektrarna postavljena na objektih na Veselovi ulici 10 v Mariboru.


Nova sončna elektrarna na Veselovi v Mariboru bo proizvedla okoli 135 MWh električne energije na letni ravni, kar predstavlja pokritje potreb vsaj 23 povprečnih slovenskih gospodinjstev.


Sončna elektrarna je sestavljena iz 388 modulov proizvajalca Amerisolar, vsak pa ima moč 340 W. Prav tako so nameščeni štirje razsmerniki – dva sta moči 27,6 kW ter dva s 33,3 kW moči. Proizvajalec kvalitetnih razsmernikov je Solaredge.


Nova pridobitev bo v prihodnosti namenjena testiranju in razvijanju novih tehnologij na področju sončnih elektrarn, kot so shranjevalniki energije.


Proizvajanje električne energije naše nove sončne elektrarne lahko spremljate na posebnem portalu – tukaj.


Pot v prihodnost je samooskrba, zato vabljeni, da obiščete našo spletno strani in oddate obrazec za informativni izračun.