Sto let distribucije električne energije v Mariboru je dogodek, ki ga je potrebno na primeren način obeležiti. Ob tej priložnosti smo se v skupini Elektro Maribor d.d. odločili, da na poseben način izkažemo predanost razvoju in vpetost v širše družbeno okolje. Konkretno na področju kulture, zato se nam je prav v teh, specifičnih in težkih časih za kulturne ustanove in ustvarjalce zdelo pomembno, da v okviru danih zmožnosti priskočimo na pomoč.
rsz elektro mb 100 let mpp3351 pigac si

Neugodni gospodarski situaciji navkljub, ki je pustila posledice tudi v skupini Elektro Maribor d.d., smo se odločili za donacijo, ki jo je Slovensko narodno gledališče v Mariboru (SNG Maribor) namenilo prenovi razsvetljave v prostorih, kjer je potekala svečanost ob 100 letnici elektro distribucije v Mariboru in ostalih prostorih, namenjenih obiskovalcem te kulturne ustanove.

rsz 1rsz elektro mb 100 let mpp3183 pigac si

rsz elektro mb 100 let mpp3399 pigac si

Z zaključeno prenovo se bo moč razsvetljave znižala iz 61 kW na zgolj 6 kW, kar pomeni 90 odstotno zmanjšanje moči. Sorazmerno se bo zmanjšala tudi poraba električne energije v prostorih SNG, kar bo po oceni prineslo kar do 10.000 EUR letnega prihranka pri stroških električne energije. V Energiji plus d.o.o., kot pomembni članici skupine Elektro Maribor, smo sicer tudi drugače predani trajnostnemu razvoju, transformaciji v brezogljično družbo in razvoju s to usmeritvijo povezanih storitev. Vsako leto za projekte, ki nas peljejo po tej poti, namenjamo nekaj sto tisoč EUR.

rsz elektro mb 100 let mpp3086 pigac si

Prepričani smo, da bo naša donacija, na osnovi katere bo SNG Maribor posodobilo razsvetljavo, gledališču omogočila, da prihranjena sredstva porabi za še kvalitetnejši program in financiranje drugih potreb gledališča.

Energija plus d.o.o.

Avtor fotografij v novici: Marko Pigac

rsz mava2711

rsz elektro mb 100 let mpp3109 pigac si

rsz elektro mb 100 let mpp3458 pigac si

 

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?