Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je predlagalo sklep, s katerim bi vsem poplavljenim gospodinjstvom za mesece od avgusta do vključno decembra 2023 zagotovil električno energijo za 0,1 centa na kilovatno uro oziroma 1,0 evro na megavatno uro. Ker smo v Energiji plus ocenili, da bi tako prizadetim v naravni ujmi pomagali, smo se odločili, da k temu predlogu pristopimo.

Rešitve s področja energetike odjemalce, katerih objekti so popolnoma uničeni in odjem električne energije oziroma plina zaradi poškodb električnih instalacij oziroma plinovodnega omrežja sploh ni mogoč, od 1. avgusta 2023 do vzpostavitve vnovične oskrbe oprošča plačila računov za električno energijo oziroma za zemeljski plin.

Informacije glede upravičenosti do ukrepov, vloge za povrnitev nastale škode in dokazila glede škode najdete na spletni strani občine, v kateri se nahaja objekt, ki je utrpel škodo. Popis škode bodo izvajale občinske komisije. Dokazila o škodi in vloge za povrnitev škode ni potrebno pošiljati na Energijo plus. Znižano ceno oziroma oprostitev plačila bomo obračunali, ko prejmemo sezname upravičencev od pristojnih institucij. V kolikor seznamov ne bomo prejeli do datuma izdaje računa, se bo poračun izvedel v prihodnjem obračunskem obdobju.

Več informacij o ukrepu Ministrstva za okolje, podnebje in energijo najdete tukaj.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?