Podjetje Energija plus d.o.o. iz Maribora je danes predalo donacijo v višini 3.000 EUR Slovenskemu društvu Hospic. Po besedah predsednice društva, gospe Renate Jakob Roban, bodo donacijo namenili za organizacijo vseslovenskega tabora Levjesrčni. Energija plus, ki je največji dobavitelj električne energije v severovzhodni Sloveniji, tako izpolnjuje svoje poslanstvo družbeno odgovornega podjetja – prispevati k večji kakovosti življenja.

Pri Energiji plus s svojim delovanjem vsakodnevno izkazujemo družbeno odgovornost. Skozi vse leto podpiramo številne dogodke in projekte, kjer sodelujemo z različnimi organizacijami in podjetji. Tudi letos smo se odločili, da namesto poslovnih daril sredstva darujemo tistim, ki jih najbolj potrebujejo.

»Družbeno odgovornemu delovanju smo v našem poslanstvu namenili posebno mesto. Že vrsto let podpiramo organizacije, projekte in društva v lokalnem okolju in jim na ta način omogočamo realizacijo številnih projektov. Na ta način povezujemo posameznike in okolje za boljši jutri. Verjamemo, da bo donacija Slovenskemu društvu Hospic pomagala marsikateremu otroku, da se bo lažje spopadel z veliko izgubo v svojem življenju in bo pogumneje stopal naprej,« je poudaril mag. Alan Perc, direktor podjetja Energija plus. d.o.o.

Donacijo je prevzela gospa Nada Kunstek, v.d. predsednice območnega odbora Maribor. Ob prevzemu donacije se je v imenu Slovenskega društva Hospic zahvalila predsednica društva, gospa Renata Jakob Roban, in poudarila: »Slovensko društvo Hospic ima v Sloveniji najdaljšo prakso v oskrbi umirajočih in njihovih bližjih. V preteklih letih je društvo razvilo štiri programe za podporo ljudem v stiski, dvanajst območnih odborov, vzpostavilo mrežo prostovoljcev na nacionalni ravni, ki v povprečju opravijo 17.000 ur prostovoljskega dela letno, izvedlo 23 taborov za žalujoče otroke in mladostnike, se zavzemalo za jasne etične in strokovne standarde ter detabuizacijo smrti v slovenskem prostoru. Delovanje našega društva pa je v veliki meri odvisno od srčnosti in podpore tistih posameznikov in organizacij, ki prepoznavajo pomen naših programov ter se zavedajo, da vsi hodimo po enaki poti. Hvaležni smo, da je podjetje Energija plus d.o.o. prepoznalo Slovensko društvo Hospic kot ustanovo, ki pripomore k bolj sočutni, strpni in humani družbi. V imenu vseh zaposlenih, prostovoljcev ter uporabnikov naših programov se podjetju iskreno zahvaljujem za prejeto donacijo. Podpora bo pomembno prispevala k ohranitvi in nadaljnjemu razvoju naših programov in s tem izboljšala kvaliteto življenja ljudi, ki so se znašli v težki življenjski stiski.«

Donacijo v vrednosti 3.000 EUR bodo namenili za organizacijo vseslovenskega tabora Levjesrčni, ki je namenjen žalujočim otrokom in mladostnikom v starosti od pet do sedemnajst let, ki so doživeli smrt bližnje osebe.

 

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?