Dejstvo je, da je življenje postalo dražje. Cene rabljenih avtomobilov dosegajo cene novih, polnjenje rezervoarja je iz dneva v dan dražje. Napovedujejo se novi dvigi cen osnovnih prehranskih izdelkov, nenazadnje tudi cen energije.

Trg električne energije je pregret. Cene na nabavnem trgu dnevno nihajo, napovedi so slabe. Mnogi ponudniki so že napovedali visoke podražitve, spet drugi so bili primorani zapreti svoja vrata. Tako se je nekaj tisoč odjemalcev znašlo pred resno situacijo – hitra menjava dobavitelja ali prehod na zasilno oskrbo.

Energija plus kot del skupine HSE na dobri poti

V Energiji plus dnevno spremljamo razmere na energetskih trgih in se uspešno soočamo z vsemi izzivi. To nas dela močnejše. Našim odjemalcem omogočamo zanesljivo dobavo energentov tudi v teh zahtevnih časih. Odjemalci Energije plus, ki so nas pred kratkim izbrali za svojega dobavitelja se zavedajo, da je bil prestop k Energiji plus prava poteza, obstoječi odjemalci pa se lahko veselijo še enega dejstva. Z vstopom HSE v lastniško strukturo Energije plus se namreč že kažejo prvi učinki, saj se je cena električne energije za obstoječe odjemalce Energije plus povišala zgolj za 6% in ne za enkrat več kot je bilo sprva napovedano. Skupaj z novim partnerjem nam je že v kratkem času uspelo optimizirati poslovanje, najti nove vire in povečati konkurenčnost produktov in storitev.

O novih cenah in ublažitvi napovedane podražitve smo obvestili vsakega izmed naših odjemalcev na računu za porabljeno energijo za mesec junij. Prejemamo pozitivne odzive naših odjemalcev, ki nas dojemajo kot zanesljivega energetskega partnerja. Izjemno smo ponosni, da lahko tako dobre novice predajamo naprej do naših odjemalcev in širše javnosti.

Pot do popolnega okrevanja bo še dolga

Kaj se bo s cenami električne energije dogajalo do konca leta in še dlje je v tem trenutku težko napovedati, saj je le to odvisno od makroekonomskih gibanj ter geopolitičnih razmer v naši bližnji okolici. Prav tako je v tem trenutku še nejasno, kako bo država posegla v trg električne energije, saj je eden izmed možnih ukrepov za boj proti draginji tudi regulacija cen električne energije. Enake cene med dobavitelji bodo »paralizirale« konkurenčnost, vendar je Energija plus že pripravljena tudi na ta izziv. Odjemalci Energije plus bodo ob morebitni regulaciji cen še vedno deležni dodatnih ugodnosti in popustov v okviru lojalnostnega programa Moj PLUS. Ta bo igral ključno vlogo, saj si bodo lahko odjemalci z zbiranjem točk znižali mesečni račun za dobavljeno energijo.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?