Spoštovani,

obveščamo vas, da je danes, 12.7.2022, Agencija za energijo kot pristojni organ za zagotavljanje zanesljive oskrbe z zemeljskim plinom na podlagi drugega odstavka 118. člena Zakona o oskrbi s plini (Uradni list RS, št. 204/21) in prvega odstavka 13. člena Akta o načrtu za izredne razmere pri oskrbi z zemeljskim plinom (Uradni list RS, št. 97/20 in 204/21 – ZOP) razglasila stopnjo zgodnjega opozarjanja.

Agencija za energijo na podlagi javno dostopnih informacij spremlja dobavo zemeljskega plina po dobavnih poteh. Prenos plina do Slovenije trenutno poteka nemoteno, prav tako je oskrba s plinom v Sloveniji nemotena. Kljub temu poziva vse odjemalce zemeljskega plina k racionalni rabi, še posebej industrijske odjemalce, kjer lahko pride, če bodo razmere zahtevale razglasitev višje stopnje krize, tudi do prekinitve dobave ali zahteve po preklopu na uporabo nadomestnih energentov.

Povezava do novice Agencije za energijo je dostopna tukaj:

https://www.agen-rs.si/web/portal/-/razglasitev-stopnje-zgodnjega-opozarjanja-z-dnem-12-julij-2022 

Pozivamo vas, da redno spremljate našo spletno stran www.energijaplus.si in spletno stran Agencije za energijo www.agen-rs.si, kjer bodo objavljene zadnje novice in informacije. Za kakršnakoli dodatna vprašanja pa smo vam seveda na voljo.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?