Spletna stran Energije plus je dostopna vsem uporabnikom

Spoštovani kupci in uporabniki spletne strani energijaplus.si

Dostop do informacij je ena od osnovnih pravic vsakega posameznika v sodobni družbi. Prav ta pa je slepim in slabovidnim, gibalno oviranim, osebam po poškodbi glave in s težavami v duševnem razvoju, otežen. 
 
Število invalidov v Sloveniji ni povsem znano, po nekaterih ocenah pa jih je med 12 in 13 odstotki prebivalstva. Vsaka invalidnost zahteva svoje prilagoditve. Nekateri za delo z računalnikom in spletom uporabljajo posebne pripomočke, drugim težave predstavlja razumevanje informacij v slovenskem jeziku, tretji se soočajo s povsem nevidnimi kognitivnimi težavami, ki jih je pogosto težko razumeti.
 
Ena izmed strateških usmeritev podjetja Energija plus je enakopravna obravnava vseh kupcev in obiskovalcev našega spletnega mesta. Slednjim smo se z novo funkcionalnostjo na spletni strani prvič zelo približali.
 
S 1.4.2022 smo na spletno stran energijaplus.si umestili novo funkcionalnost, ki omogoča prilagajanje spletne strani potrebam osebam s kognitivnimi in razvojnimi težavami.
 
Veseli nas dejstvo, da je naše spletno mesto odslej dostopno resnično vsem. Ponosni smo, da smo kot prvo slovensko energetsko podjetje vpeljali to funkcionalnost na našo spletno stran.

Vtičnik se nahaja v spodnjem levem kotu vašega zaslona (tako na namiznih kot mobilnih napravah). S klikom na ikono se vam odprejo možnosti prilagoditve spletne strani.
Možnosti za dostopnost je več:
  • nastavitev kontrasta,
  • oznake povezav na spletnem mestu,
  • večanje pisave besedila in razmika,
  • ustavljanje animacij
  • ...

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?