Predali smo donacijo v višini 2.000 EUR Univerzitetnemu kliničnemu centru Maribor. Po besedah predstavnice UKC-ja, zdravnice Vesne Ribarič Zupanc, bodo donacijo namenili za potrebe paliativne oskrbe. Energija plus, največji dobavitelj električne energije v severovzhodni Sloveniji, tako izpolnjuje svoje poslanstvo – prispevati k večji kakovosti življenja.

Pri Energiji plus s svojim delovanjem vsakodnevno izkazujemo družbeno odgovornost. Skozi vse leto podpiramo številne dogodke in projekte, kjer sodelujemo z različnimi organizacijami in podjetji. Tudi ob koncu lanskega leta smo se odločili, da namesto poslovnih daril sredstva darujemo tistim, ki jih najbolj potrebujejo. Donacijo smo poleg UKC Mariboru namenili še dvema drugima bolnišnicama v SV Sloveniji: Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj in Splošni bolnišnici Murska Sobota.

»V našem podjetju si prizadevamo za boljše povezovanje okoljskih, socialnih in ekonomskih vprašanj. Družbeno odgovornost imamo zapisano v našem poslanstvu z veliki črkami, zato že vrsto let pomagamo in podpiramo organizacije v našem okolju.« je poudaril Bojan Horvat direktor podjetja 

Donacijo je prevzela zdravnica specialistka Oddelka za Onkologijo, Vesna Ribarič Zupanc, dr. med. Ob prevzemu donacije se je v imenu UKC Maribor zahvalila podjetju Energija plus in poudarila:

»S svojim prispevkom nam omogočate, da pomagamo šibkim in prizadetim v času njihove največje ranljivosti, v okolju, kjer je to najbolj primerno. Na njihovem domu. Z vašim prispevkom bodo naši obiski bolnih in njihovih bližnjih na domu lažji in bolj kvalitetni, dostopni več bolnikom in družinam, ki nas potrebujejo. Iskrena hvala.«

Donacijo v vrednosti 2.000 EUR bodo namenili za potrebe paliativne oskrbe.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?