Danes se, bolj kot kadarkoli prej, zavedamo posledic, ki jih prinašajo podnebne spremembe. Na to nas pogosto spomnijo neugodni vremenski pojavi, onesnaženost zraka, ki ga dihamo in svarila okoljevarstvenih organizacij. Vse to krepi zavedanje, da bo brez odločnih ukrepov v prihodnje še slabše, in da moramo že danes poskrbeti za to, da ne bomo prihodnjim generacijam zapustili nerešljivih problemov.

V skrbi za okolje, ki bo primerno za čim bolj zdravo življenje, tudi v Energiji plus sprejemamo različne ukrepe. Že več let z aktivnostmi, kot so energetsko svetovanje na naših prodajnih mestih, sejmih in dogodkih, energija iz obnovljivih virov, javno zasebna partnerstva, ukrepi in nasveti za učinkovito rabo energije, spodbujanje emobilnosti, prispevki na konferencah, mobilna in spletna aplikacija (vsak dan 24 ur na dan in brez papirja), Zlate ure, ponudba elektrarn za samooskrbo in podobno, poskušamo omiliti negativne vplive na okolje in naš planet. Prepričani smo, da lahko vsi, tudi z majhnimi koraki, k reševanju okoljske problematike damo svoj prispevek. Eden izmed njih je nedvomno brezpapirno poslovanje. Prav zato smo v zadnjem obdobju uvedli dodatne možnosti elektronskega poslovanja, na kar smo zelo ponosni. Število uporabnikov mobilne in spletne aplikacije narašča. Smo v fazi preoblikovanja računov, ki jih prejemate in podvojilo se nam je število prejemnikov elektronskih računov. Zato vas ponovno vabimo, da tudi vi pomagate ohraniti okolje in ob tem tem še nekaj prihranite.
 

Zakaj?

Po eni od raziskav iz enega drevesa pridobimo 7000 listov papirja. Če bi vi in vaš prijatelj vsak dan porabila skoraj 10 listov, bi samo za to v enem letu padlo eno drevo. Še to: v zadnjih 40 letih je poraba papirja narasla za 400%.
 

Kako?

Vabimo vas k uporabi naše mobilne ePlus (Mobillna aplikacija ePlus je dostopna na Google Play in App store.) in spletne aplikacije eStoritve (Do spletne aplikacije eStoritve dostopate preko naše spletne strani www.energijaplus.si). Tako boste informacije dobili takoj, sporočilo nam lahko napišete brez uporabe papirja, ni vam treba čakati v vrsti.


Izberite prejemanje računa v elektronski obliki na vaš elektronski naslov. Za to vas bomo nagradili in vam na vsakem elektronsko prejetem računu, za vsako merilno mesto obračunali popust v višini 0,66 EUR. V enem letu boste brez napora prihranili 7,92 EUR, nekaj svojega časa in prispevali k bolj zelenemu okolju.


Ne bi na elektronski naslov? Lahko tudi drugače. Za prejemanje računa v vašo spletno banko ali BizBox, vam bomo vsak mesec za vsako merilno mesto obračunali popust v višini 0,37 EUR, v enem letu boste tako prihranili 4,44 EUR. V kolikor koristite sistem Poštar, bo vaš mesečni prihranek 0,48 EUR na merilno mesto oz. 5,76 EUR letno.


Popusti veljajo za vse, ki imate na računu obračunan PSP (pavšalni strošek poslovanja).
Da ne pozabimo: z veseljem vam namesto več računov za vsako merilno mesto posebej, pošljemo vse v enem dokumentu. Tako bo vaš prihranek še večji, saj boste plačali provizijo za plačilo računa samo enkrat, če ga boste s kartico poravnali na našem prodajnem mestu, pa provizije sploh ne bo.


Za boljši jutri lahko naredimo največ tako, da začnemo sami pri sebi. Če stopimo skupaj, pa bodo učinki večji in hitreje vidni. Če ste za, začnimo takoj!

 

 

 

Na vrh