Vsi vemo, da je redna vadba pomembna za zdravje in dobro počutje. Toda ali ste vedeli, da lahko vadbo naredite bolj zabavno? Poleg tega, da so klasične rekreacijske aktivnosti kot so tek, hoja ali kolesarjenje, odlične za vaše telo in duha, lahko preizkusite tudi nekatere manj znane, a nič manj učinkovite aktivnosti. V nadaljevanju vam predstavljamo pet neobičajnih rekreacijskih aktivnosti, ki jih morate preizkusiti.

SUP (Stand-Up Paddleboarding)

SUP je aktivnost, ki vam omogoča, da se podate na vodo in vadite svoje ravnotežje ter mišice. Gre za stoječo veslanje po vodi z dolgo desko in veslom. SUP je odličen način za izboljšanje vaše stabilnosti, ravnotežja in krepitev mišic v rokah, nogah in trupu. Poleg tega pa vam SUP omogoča, da se sprostite in uživate v naravi. Če živite ob vodi, si lahko izposodite opremo za SUP ali pa jo kupite in se vsak dan odpravite na svojo avanturo.

Geocaching

Geocaching je odlična dejavnost za tiste, ki želijo vaditi svoje orientacijske sposobnosti in odkrivati nove kraje. Gre za iskanje skritih predmetov, imenovanih zakladi, s pomočjo GPS naprave ali mobilnega telefona. Geocaching je odličen način za preživljanje časa na prostem, raziskovanje novih krajev in vadbo možganov. Zakladi so lahko skriti na različnih mestih, od gozdnih poteh do mestnih parkov, zato se lahko geocaching prilagodi vašim željam in sposobnostim.

Akro joga

Akro joga je oblika joge, kjer se partnerja podpirata in izvajata vaje, ki vključujejo ravnotežje, gibljivost in krepitev mišic. Akro joga je odlična za izboljšanje zaupanja in komunikacije med partnerjema in krepitev mišic celega telesa. Poleg tega pa je akro joga tudi zabavna in izzivalna dejavnost, ki jo lahko vadite z drugimi ljudmi.

Sankanje na pesku

Sankanje ni samo zimska dejavnost. Sankanje na pesku je odličen način za vadbo in zabavo v vročih poletnih mesecih. Namesto na snegu se lahko spustite po peščenih hribih na plaži ali v parku. Sankanje na pesku je odličen način za vadbo nog in za zabavo s prijatelji ali družino. Če nimate peska v bližini, si lahko uredite svoj peskovnik in se zabavate s celotno družino.

Skakanje na trampolinu

Če iščete zabaven in učinkovit način, kako se razgibati in izboljšati svojo kondicijo, potem je skakanje na trampolinu lahko odlična izbira za vas. Skakanje na trampolinu ima številne prednosti, med drugim izboljšuje koordinacijo, ravnotežje, moč in vzdržljivost ter spodbuja izgubo telesne teže in izboljšuje srčno-žilni sistem.

Če bi radi preizkusili skakanje na trampolinu in izkoristili njegove prednosti, vam priporočamo, da 11. in 12. 3. 2023 obiščete trampolin park WOOP v Ljubljani ali v Mariboru. Izkoristite lahko kar 40% popust na vstopnico, ki velja samo za člane Moj PLUS. Več o tem tukaj.
Če skakanje po trampolinih ni za vas, lahko 40% popust izkoristite za druge WOOP aktivnosti v katerem koli WOOP! centru v Sloveniji!

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?