V podjetju Energija plus skrbimo za svoje okolje in sodelujemo v prizadevanjih proti onesnaževanju okolja, v katerem živimo. Skupaj z vami pa bomo še bolj uspešni. Zato vas vabimo, da prispevate tudi vi svoj košček k skrbi za okolje, tako da postanete uporabnik E-računa.

Ugodnosti

  • Pomeni brezplačen prehod na enostaven in okolju prijazen način poslovanja
  • Prednost brezpapirnega poslovanja, s katerim skrbimo za okolje
  • Podjetja, ki izdajajo in prejemajo račune v elektronski obliki, zmanjšujejo stroške poslovanja in občutno poenostavijo svoje poslovne procese
  • Uporabniki s prejemom elektronskega računa v svojo elektronsko banko na enem mestu pregledujemo in z nekaj enostavnimi kliki in brez prepisovanja podatkov poravnavamo svoje obveznosti
  • Če smo uporabniki direktnih obremenitev, lahko na enem mestu spremljamo svoje račune in plačane obveznosti

Varnost

E-račun je podpisan z varnim elektronskim podpisom ter overjen s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Izdan je v obliki elektronsko podpisanih datotek v formatu XML (za arhiviranje ali za nadaljnjo uporabo) in PDF (za pregled). Energija plus d.o.o. elektronsko podpiše E-račun, z elektronskimi potrdili, ki jih je izdal kvalificirani overitelj Halcom-CA PO2. Za pregledovanje elektronskih sporočil in računov ter za preverjanje veljavnosti elektronskih podpisov morate najprej na svoj računalnik namestiti korensko potrdilo overitelja, ki ga dobite na spletni strani overitelja: Politika in korenska digitalna potrdila.

Novost

Sedaj imate tudi možnost prejemanja E-računa neposredno v vašo aplikacijo spletnega bančništva.
Prejemanje E-računa v spletno banko lahko uredite v svoji spletni banki. Udeleženci sistema E-račun so: Abanka Vipa d.d., Banka Celje d.d., Banka Koper d.d., Banka Sparkasse d.d., Banka Volksbank d.d., Delavska hranilnica d.d., Deželna banka Slovenije d.d., Factor banka d.d., Gorenjska banka d.d., Hranilnica Lon d.d., Hypo Alpe-Adria bank d.d., KD Banka d.d., Nova kreditna banka Maribor d.d., Nova ljubljanska banka d.d., Poštna banka Slovenije d.d., Probanka d.d., Raiffeisen banka d.d., SKB banka d.d., Unicredit banka Slovenija d.d.(E-bank in BusinessNet), Uprava Republike Slovenije za javna plačila.

Kadar plačnik računov ni enak uporabniku spletne banke

V primeru, da plačnik računov ni enak uporabniku spletne banke in želite, da se računi posredujejo v spletno banko, je potrebno izpolniti in nam posredovati dokument, ki je dosegljiv tukaj: Naknadna vloga za prijavo / odjavo prejema elektronskega računa v spletno banko v kolikor plačnik računov ni enak uporabniku spletne banke.

 
Na vrh